Ny frygt for listeria i hellefisk

Der er fundet høje doser af listeria i hellefisk, og derfor bliver produkterne nu trukket tilbage fra dagligvarehandlen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fiskeproducenten Hjerting Laks har tilbagekaldt et parti hellefisk, efter at have haft besøg af Fødevarestyrelsen.

Det sker efter, at metroxpress har beskrevet, at der er blevet fundet høje doser af listeriabakterien i to af virksomhedens produkter med hellefisk.

I det ene produkt var koncentrationen af listeria 14 gange højere end tilladt, mens koncentrationen var 68 gange højere end det tilladte niveau i det andet produkt. De to produkter bliver i øjeblikket trukket tilbage fra hylderne i både Netto og Føtex.

»Vi er kede af situationen og meget overraskede - og tilbagekalder derfor ikke bare de to partier, men alt hvad der ligger på hylderne,« siger Christoph Kjærgaard, direktør i Hjerting Laks, ifølge metroxpress.

De fleste fisk i de pågældende partier hellefisk har overskredet holdbarhedsdatoen, men der kan være forbrugere, der stadig har dem liggende i køleskabet eller fryseren. De rådes til at kassere fisken eller til at levere den tilbage til supermarkedet.

I alt har 13 danskere mistet livet på grund af listeria denne sommer. Det er sket efter at have spist rullepølser fra producenten Jørn A. Rullepølser.