Ny forældreforening vil bekæmpe skolereform

En gruppe forældre, der er modstandere af skolereformen, har dannet en ny forældreforening. Målet er at få rullet reformen tilbage.

En ny forældreforening har set dagens lys. Det er foreningen Folkeskoleforældre, der har som mål at få skolereformen rullet tilbage, skriver Jyllands-Posten.

Foreningen har cirka 200 medlemmer, men ifølge formanden, Thomas Høi, er der i disse dage omkring 50 indmeldelser om dagen.

Den nye forening udspringer af Facebook-gruppen Forældre imod den nye Folkeskolereform med 5.586 medlemmer, som Thomas Høi oprettede sidste år sammen med sin kone.

»Vi vil forsøge at gøre op med nogle af myterne i reformen, især at en længere skoledag gør børnene dygtigere. Det er der intet bevis for. Tværtimod tager den længere skoledag fritid fra børnene, hvor de ellers skulle udvikle sig til selvstændige individer, uden at de er overvågede af voksne,« siger Thomas Høi.

»Hvis forældre på en skole ønsker en heldagsskole, så lad dem lave det, men staten skal ikke tage friheden fra alle børn. Jeg tror, at vi om få år vil se, at flere børn begynder at mistrives som en konsekvens af reformen,« tilføjer han.

Thomas Høi retter også kritik mod de nye lektiecafeer.

»En voksen til 25 elever to timer om ugen giver fire minutters hjælp til hver elev. Så vil jeg hellere hjælpe mine børn derhjemme med lektierne. Jeg tror godt, jeg kan afsætte mere end fire minutter om ugen,« siger Thomas Høi til Jyllands-Posten.