Ny folkepark skal løfte ydre Nørrebro

I dag åbner endnu en folkepark på Ydre Nørrebro tæt på Mjølnerparken. Den er endnu et led i den massive byfornyelse de senere år.

Foto: Ursula Bach Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad der før lå hen som et øde og gammelt godsbaneareal uden megen gnist, kan fra i dag opleves som et nyt og ansigtsløftet område. På det gamle DSB-areal mellem Bispebjerg Station og Mjølnerparken på Ydre Nørrebro åbner Mimersparken i dag som et led i den omfattende byfornyelse i området.

Der vil blandt mange ting være en fodboldbane, basketballbane, klatrevæg, bordtennisborde og fitnessredskaber at finde i den nye park. Det er dermed tredje - og i denne omgang sidste - projekt, som Københavns Kommune har sat i verden i området i samarbejde med Realdania. Partnerskabet tæller ud over den nye Mimersparken også parken Superkilen og renoveringen Nørrebrohallen, der begge stod færdige i 2011.

- Visionen har været at give bedre rammer til livet på Nørrebro og på samme tid sikre, at Nørrebro bliver ved med at være Nørrebro. Før var området ved Mimersparken et af byens »ikke-steder«, som hverken var særlig rart at se eller være på. Nu er området i den grad blevet et sted med masser af plads og mulighed for at udfolde sig og være sammen. Jeg er sikker på, at Mimersparken bliver et nyt populært sted på Nørrebro, og at rigtig mange kommer til at bruge det – både til hverdag, og når der skal festes, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Samtidig er åbningen af parken endnu et led i den omfattende plan, som Københavns Kommune har for de udsatte områder. Inde fra Rådhuset er der håb om, at parken kan bidrage til at skabe tryghed og styrke integrationen i området omkring boligbyggeriet Mjølnerparken.

- Med både politiske, sociale, og som her, massive fysiske indsatser viser vi, at vi mener det alvorligt, når vi siger, at vi ikke vil acceptere, at byen knækker socialt og mister sin sammenhængskraft. Livet skal ikke være ens over alt i København, men mulighederne få at få et godt liv skal være lige gode – uanset hvor du bor i byen, siger teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ayfer Baykal (SF).

Mimersparken har kostet cirka 34 mio. kr. Heraf er 9,8 mio. kr. finansieret af Realdania. Den officielle åbning foregår i dag med et arrangement fra 15 til 18, hvor blandt andre Nørrebro-kunstnerne Top Gunn og Raske Penge giver koncert.