Ny elevformand vil arbejde for lov mod mobning

Nyvalgt formand for elevorganisation vil arbejde for mobbelov, som skal tvinge skoler til indsats mod mobning.

De danske skoleelever har fået en ny talsmand, efter at Jens Vase søndag er blevet valgt som formand for Danske Skoleelever.

16-årige Jens Vase afløser den hidtidige formand, Silke J. Fogelberg, der begynder sin ungdomsuddannelse til sommer.

Den nye formand, der går i 9. klasse på Odder lille Friskole, har to mærkesager: En ny mobbelov, som skal tvinge skolerne til at gøre en indsats mod mobning og en bedre uddannelsesvejledning, som skal ruste eleverne i valg af ungdomsuddannelse.

- Jeg ser utroligt meget frem til arbejdet som formand.

- Skolen skal evalueres og udvikles i øjenhøjde med eleverne. Derfor vil arbejdet for øget elevinddragelse fortsat være en central mærkesag for Danske Skoleelever, siger Jens Vase i en skriftlig kommentar.

- I det arbejde er bekæmpelsen af mobning et vigtigt fokuspunkt. Derfor mener jeg, at vi skal have en mobbelov, som forpligter skolerne til at tage initiativer, der bekæmper mobning, lyder det fra den nyvalgte formand.

Han mener også, at uddannelsesvejledningen i grundskolen er for ringe.

- Elevernes mulighed for at få vejledning er i dag for dårlig. Regeringens udspil til en ny gymnasiereform sætter igen fokus på vigtigheden af, at alle elever har mulighed for at få den rette uddannelsesvejledning.

- Jeg vil derfor arbejde for, at vi elever er oplyste, når vi træffer valget om vores fremtid, siger Jens Vase.

Posten som næstformand overtages af Mads Løjtved Rasmussen fra Randers.

/ritzau/