Ny dom lemper skat på gulpladebiler

Ny dom ved landsretten lemper på reglerne for, hvornår en gulpladebil kan blive betegnet som et specialindrettet køretøj, skriver Berlingske Tidende.

Godt nyt til alle danske virksomheder med gulpladebiler. En helt ny dom ved landsretten lemper på reglerne for, hvornår en gulpladebil kan blive betegnet som et specialindrettet køretøj med deraf følgende lettere beskatning. I dommen bliver en Chrysler model Voyager med vinduer hele vejen rundt anerkendt som et specialindrettet køretøj, skriver Berlingske Tidende fredag.

Dommen er dermed en fravigelse af domstolenes tidligere princip om, at gulpladebiler som minimum skal være lukkede kassevogne for at have en chance for at kunne blive betegnet som specialindrettede køretøjer.

For brugeren af den pågældende firmabil betyder dommen, at han må køre mellem sit hjem og sin arbejdsplads uden at blive beskattet af fri bil. Vedkommende er tømrer, og dommen er en stor lettelse for både ham og hans arbejdsgiver, da den gør, at tømreren hver morgen kan køre direkte fra sit hjem og ud til kunderne, skriver Berlingske Tidende.

/ritzau/