Ny dom giver arbejdsgiveren ansvaret for museskader

Arbejdsgiveren har ansvaret for, at medarbejderne ikke bliver invalideret af musearbejde. Det fastslår Retten i Holstebro i en sag om en 49-årig grafiker.

Arbejdsgiveren har ansvaret, når en medarbejder får museskader af arbejdet. Det har Retten i Holstebro afgjort i en sag om en 49-årige kvinde, der gennem sit arbejde som grafisk designer hos et bogtrykkeri i Struer pådrog sig en museskade.

HK har ført sagen for kvinden, og det er første gang, at et medlem har vundet en museskadesag både i erhvervssygdomsudvalget og i byretten.

Arbejdsgiveren mente, at det var medarbejderens eget ansvar, fordi hun var blevet opfordret til at deltage i jobrotation. Men det er ikke godt nok, har retten i Holstebro afgjort. Arbejdsgiveren burde have beordret medarbejderen til ikke at udføre musearbejde i for lang tid af gangen.

- Dommen slår fast, at det er arbejdsgiverens ansvar, at arbejdet er sikkert og sundt. Folk skal ikke gå og have ondt på arbejdet. Arbejdsgiveren skal mindske tiden med musen i hånden og sørge for afveksling i arbejdet, siger arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat, Svend-Erik Hermansen.

/ritzau/