Ny dansk netavis vil bide skeer med de store medier

Der er konkurrence på vej til landets netmedier. En ny nyhedshjemmeside ser dagens lys på mandag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er landets aviser, der i dag sidder tungt på markedet for netnyheder herhjemme. Således kan nyhedsivrige læsere alt efter smag få det daglige indspark af nyheder på for eksempel Berlingske, BT, Ekstra Bladet eller Politikens hjemmesider.

Men fra på mandag kommer der endnu en konkurrent til de store drenge på nettet, skriver journalisten.dk.

Her går nyhedssiden dagens.dk i luften, og målet er at kapre en del af nettrafikken fra avisernes hjemmesider, fortæller Holger Madsen, idemand og chefredaktør bag dagens.dk.

- Vi vil levere hurtige nyheder og dække nyheder bredt. Krimi-stoffet bliver vigtigt, men vi kommer til at dække nyhedsbilledet generelt med både politik og især regionale nyheder, siger han til journalisten.dk

- Vi kommer til at stille mange spørgsmål. Vi vil være friske i sprog og handling - men vi bliver ikke tabloide med bryster på forsiden, forklarer han videre.

Den nye netavis får redaktion i Kolding, men selv om hovedsædet altså ikke er forankret i København, så er dagens.dk ikke sat i verden for at udfordre regionale medier på nettet.

- Vi kommer ikke til at dække helt lokalt, så der kan vi ikke konkurrere med de regionale netaviser. Men der er mange regionale nyheder, som godt kan klare at blive løftet op, siger Holger Madsen.

Flere medier herhjemme har varslet, at der inden længe bliver indført betaling på deres hjemmesider, så ikke alt indholdet er gratis for brugere.

Men fra dagens.dks side afviser man, at der er blevet spekuleret i tidspunktet for det nye netmedie.

- Det kan godt se ud, som om vi har timet det sådan, men planlægningen har stået på i et stykke tid og hænger sammen med andre ting. Men jeg tror ikke på, at brugerne vil betale for almene nyheder, siger Holger Madsen til journalisten.dk.