Ny bredside fra Pia K. til De Konservative

Hvad skal der ske med de flygtede irakere i Danmark? Det spørgsmål kan skabe ny splid mellem De Konservative og regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

Der er ikke meget, der tyder på, at Dansk Folkeparti foreløbigt ønsker at bilægge striden med regeringspartiet De Konservative.

I sit seneste ugebrev langer Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, mandag ud efter De Konservative i udlændingedebatten. I kølvandet på FN's anbefalinger om at give opholdstilladelse til flygtende irakere har De Konservative undersøgt muligheden for at genåbne irakernes sager i Flygtningenævnet. Men det møder hård kritik fra regeringens støtteparti.

- Bare man appellerer længe nok og nægter at rejse hjem, får man lov at blive. Det synes at være De Konservatives budskab til de afviste asylsøgere, der nægter at rejse ud af landet trods ubegrundet asylansøgning, skriver Pia Kjærsgaard i sit ugebrev.

De Konservatives integrationsordfører, Henriette Kjær, bad inden weekenden integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) om at redegøre for, om Flygtningenævnet kunne genåbne irakernes sager.

/ritzau/