Da Søren Pinds popularitet i befolkningen skød i vejret, lagde han planer for at nå helt til tops i dansk politik.
Det afslører den tidligere Venstre-profil i bogen »Frie ord«, der udkommer i den kommende uge.
I et interview med Berlingske fortæller Søren Pind, at han i flere år selv gik efter at blive formand for partiet og Venstres kandidat til statsministerembedet.
Pind havde ingen intentioner om at ære den arvefølge i partiet, som Anders Fogh Rasmussen troede, han kunne definere – med først Lars Løkke, så Kristian Jensen og til sidst Troels Lund Poulsen.
»Du havde altså en konge, en arveprins og en hertug. Hvis man interesserer sig bare det mindste for danmarkshistorien, ved man, det er en møgkombination,« siger Søren Pind i interviewet med avisen, hvor han også langer ud efter Venstres netop afgåede næstformand Kristian Jensens »enorme illoyalitet«.
Skabte alliancer i baglandet
Da Søren Pind blev udnævnt til udviklingsminister i 2010, begyndte han at stå stærkt i målingerne over ministerpopularitet. Og han begyndte at lægge sine planer for at overtage formandsposten i Venstre og sigte efter posten som landets statsminister.
Han rejste Jylland tyndt for at teste opbakningen i partiets rødder.
Han skabte alliancer med »stærke folk« i både folketingsgruppen og baglandet.
Og ved valget i 2011 var han klar. Søren Pind ville være formand for Venstre, og han ville om nødvendigt kæmpe for det i et kampvalg.
Men det var på samme tid en forudsætning for Pind, fortæller han i bogen, at Lars Løkke Rasmussen (V) selv trak sig fra formandsposten – eksempelvis efter at have tabt magten til Socialdemokratiet ved folketingsvalget.
Løkke tabte også magten i 2011. Men partiet gik frem, og formanden blev.
Blev ramt af giftig cocktail
Søren Pind måtte strække våben, selv om ambitionen om at blive Danmarks statsminister ikke forsvandt. Først i 2015 opgav han planerne, fortæller han, da han blev ramt af en giftig cocktail af omstændigheder.
Hans personlige popularitet blev slidt af at forsvare Lars Løkke Rasmussen under GGGI-sagen og affæren om Venstre-formandens partibetalte tøj. Og Ekstra Bladet kastede sig over Pinds ofte ganske frie skriverier på Facebook.
Internt i Venstre var der murren over, at Pind var »ustyrlig«, og til sidst fik han ved et møde hos Lars Løkke Rasmussen direkte besked på at stoppe sinde sonderinger.
»Det hele falder sammen på samme tid. Og så kunne jeg bare se, at det var det. Så var den tid gået,« siger han til Berlingske:
»Jeg kunne se, hvor det bar hen. Nogle gange var jeg på den rigtige side, andre gange på den forkerte. Sådan er politik«.