Ny bog om nazi-erindringer vækker vrede

Den danske nazist Søren Kams erindringer er blevet til en bog. Allerede inden bogen er udkommet, møder den forargelse fra modstandsfolk.

Nazisten Søren Kams erindringer udkommer efter hans død. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ukendt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny erindringsbog fra den nu afdøde nazist Søren Kam mødes af massiv kritik fra modstandsfolk, skriver Jyllands-Posten.

Formanden for FIR Danmark, der er den danske afdeling af Den Internationale Sammenslutning af Modstandsfolk, Anton Nielsen, er forarget over, at bogen nu udkommer.

»Søren Kam blev aldrig retsforfulgt for sine forbrydelser, og han nægtede at stå til ansvar, da han var i live. Derfor er det problematisk, at han kommer til orde nu, da han ligger i mulden, og ingen kan røre ham,« siger han til Jyllands-Posten.

Samme modtagelse får bogen hos den tidligere overrabbiner Bent Melchior, der var blandt de danske jøder, der måtte flygte til Sverige under krigen.

Søren Kam døde i 1986 og efterlod flere af sine erindringer nedfældet. De måtte dog først udgives efter hans død. Kam fortrød aldrig sin sympati med nazismen, som han var tilhænger af hele sit liv. Han er mest kendt for sin involvering i mordet på BT’s daværende chefredaktør Carl Henrik Clemmensen. Det skete i 1943, og Kam blev aldrig retsforfulgt for mordet i Danmark.

Bogen bliver udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof og to historikere.