Ny Alliance spiller lokal trumf ud i valgkamp

En populær østjyde kan blive et vigtigt trumfkort for Naser Khader i Århus.

Årets Østjyde, Gellerup-betjenten Lars Bro, stiller op for Ny Alliance til Folketinget, skriver Århus Stiftstidende mandag.

Han bliver en vigtig østjysk trumf for Naser Khaders parti, der i en kamp mod uret står uden organisation og styring i Århus, mens rygterne om et lynvalg regner ned over Christiansborg med samme styrke som julis nedbør.

Selv om 912 århusianere har meldt sig ind i Ny Alliance står partiet lokalt uden profil og helt uforberedt til et lynvalg. Først i september er det planen, at den lokale vælgerforening skal stiftes og lokale kandidater til Århus Byråd og Folketinget udpeges.

- Det tiltaler mig, at Ny Alliance er i færd med at lave sin politik ud fra den faktiske virkelighed og ikke gammeldags doktriner. I bund og grund mangler vi et midtsøgende parti til at arbejde i begge lejre. Jeg har talt med Anders Samuelsen (en af Ny Alliances stiftere, red.), og jeg er klar, siger Lars Bro, der er hoppet fra Det Radikale Venstre i Århus.

Lars Bro bor i Gellerup Parken, hvor han også arbejder ved nærpolitiet, indtil han om et par måneder forflyttes til Politigården i Århus.

Store ramaskrig i læserbreve vidnede om hans popularitet, da det kom frem, at han ikke længere skulle være lokal sherif i i vest-Århus.

Valgforsker og forskningsadjunkt ved Aarhus Universitet, Rune Stubager, tvivler ikke på, at Ny Alliance har en fremtid i Folketinget og nok skal klare spærregrænsen. Der findes nemlig et stort reservoir af utilfredse vælgere mellem Det Radikale Venstre og De Konservative samt Venstre.

Problemet er en manglende lokal profil.

- Ny Alliance befinder sig måske i et kapløb med tiden. Men det kan være, at tingene er ved at falde på plads med blandt andet lokale kandidater. Men generelt er partiet jo presset af, at det skal etablere en helt ny organisation og være klar til et valg, der kommer inden for halvandet år. Det er en meget stor opgave at etablere sig med vedtægter, kandidater og program, siger Rune Stubager.

Partistifter Gitte Seeberg erkender, at partiet langt fra er på plads i Århus.

- Vi kunne da alle sammen ønske os, at tingene gik hurtigere. Men vi må tage tingene skridt for skridt. Det er en enorm opgave at starte et nyt parti, siger Gitte Seeberg.

Kilde: Århus Stiftstidende