Nuura Yusuf, 20, studerer til serviceøkonom med speciale i turisme. Født og opvokset i Danmark.

Nuura Yusuf, der hjælper andre uge med Somalisk baggrund i lektiehjælp, fortæller om, hvad hendes tanker er i debatten. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg læste, at dronning Margrethe ikke synes, at det er en naturlov at være dansk, fordi man lever og tager bussen i Danmark. Det har hun ret i. Jeg mener, at man er dansk, når man prøver at integrere sig i samfundet ved at gå i skole, tage på arbejde, er sammen med andre danskere og accepterer etniske danskeres levemåde. Jeg mener ikke, at man kan leve her, hvis man modarbejder samfundet og bare ligger hjemme. Så jeg er enig med Dronningen i, at man skal tage del i samfundet for at kunne kalde sig dansk. Man skal ikke have et rødbedefarvet pas, bare fordi man kommer til Danmark. Man skal yde en aktiv indsats for det.

Til gengæld synes jeg ikke, at religion og helligdage skal definere, hvorvidt man er dansker eller ej. Jeg mener, at jeg er dansker, fordi jeg er velintegreret og føler større tilknytning til Danmark end til Somalia. Jeg er mere dansk, end jeg er somalisk, og jeg betegner mig selv som dansk, når folk spørger. Jeg oplever, at nogle stiller spørgsmål ved min danskhed, fordi jeg bærer tørklæde. Det er forkert. Man skal se min person og ikke mit tørklæde, ligesom jeg heller ikke synes, at jeg bliver mindre dansk af ikke at spise svinekød. Det er tarveligt at ville teste min danskhed på den måde, når jeg forsøger at tage del i samfundet. Det ville fjerne en byrde fra mine skuldre, hvis jeg ikke hele tiden skulle bevise min danskhed, for det oplever jeg som et pres«.