Nu topper Københavns Kommune coronaliste

Flere smittetal peger i den forkerte retning, både i landets hovedstad og på landsplan. Københavns Kommune er nu den af landets 98 kommuner, der har registreret flest smittede i forhold til indbyggertallet den seneste uge.

I Københavns Kommune er der den seneste uge konstateret 785,9 nye covid-19-tilfælde pr. 100.000 indbyggere ifølge Statens Serum Institut. Dermed er Københavns Kommune den kommune i landet, hvor der er registreret flest nye smittede i løbet af den seneste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Kommune har nu indtaget pladsen som nummer ét på listen over landets kommuner med de højeste covid-19-smittetal.

Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) mandag.

Tidligere har topplaceringen i høj grad tilhørt forskellige vestegnskommuner.

I Københavns Kommune er der ifølge SSI registreret 785,9 nye covid-19-tilfælde tilfælde pr. 100.000 indbyggere i løbet af den seneste uges tid. Ingen anden kommune har et højere smittetal.

København overhaler dermed Solrød, der lørdag og søndag toppede kommunelisten. Solrød er henvist til tredjepladsen, mens Ishøj ligger på andenpladsen og altså har næstflest nye, registrerede smittede af alle landets kommuner i forhold til indbyggertallene.

Udviklingen har peget i den forkerte retning for København et stykke tid. For to måneder siden lå København på en tyvendeplads, og i løbet af de seneste fire dage har København taget de sidste fire trin, så kommunen nu ligger øverst med det højeste smittetal af alle kommuner.

Med til historien hører, at antallet af test i Københavns Kommune også er vokset. Men selv om vi tager højde for det ved at kigge på, hvor mange procent af de testede der har fået en positiv coronatest, er væksten i København stadig markant. For en måned siden testedes kun to procent positive. Nu er positivprocenten oppe på cirka fem procent.

Det er ikke kun i København, at udviklingen går den forkerte vej.

På landsplan er andelen af positive i mandagens tal oppe på 3,5 procent. Det er mere end en fordobling på tre uger.

Antallet af nye, bekræftede smittede ligger mandag på 3.337 personer. Det er det højeste målt på 24 timer. Her skal man dog holde sig for øje, at der blev testet langt mindre i foråret. Statens Serum Institut har beregnet, at man formentlig ville have fundet 3.000 positive i foråret allerede ved 70.000 dagligt testede, altså et markant lavere niveau end i dag, hvor der er gennemført cirka 95.000 prøver.