Nu taler Kundby-pigen: Jeg ville gerne virke spændende

Det var alene tomme trusler, da den nu 17-årige pige fra Kundby på sociale medier skrev om død og ødelæggelse blandt sine tidligere klassekammerater, siger hun i retten.

Anklager Kristian Kirk foran retten i Holbæk onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang siden sin anholdelse udtaler den 17-årige pige, der er tiltalt for at planlægge terrorangreb mod to danske skoler sig.

Hun har aldrig villet sprænge bomber på hverken sin tidligere folkeskole i Fårevejle eller den jødiske skole Carolineskolen i København, som hun er tiltalt for. Der har alene været tale om »tomme trusler,« fortæller hun under dagens retsmøde.

Hun fortæller, at hun tog kontakt til Islamisk Stats kommunikationsafdeling på Twitter, og at hun også troede, hun fik kontakt til en af IS’ øverste ledere på samme medie.

»Jeg syntes, det var spændende. Det (Islamisk Stat, red.) var noget, alle snakkede om. Hvis jeg kontaktede dem, fik jeg spænding i min hverdag, syntes jeg,« fortæller hun i Retten i Holbæk, men fortæller også, at hun ikke kunne tænke sig at blive medlem af terrornetværket.

»Så snart der er noget, der bliver en lille smule farligt, så er det også spændende. Og det var det, jeg synes, det var.«

Under dagens retsmøde kom det også frem, at pigens mor i månederne forud for pigens anholdelse brændte pigens pas.

Tomme trusler

Kundby-pigen var i slutningen af 2015 blevet mobbet og holdt uden for fællesskabet på sin skole.

»De der elever på Sydskolen havde lavet en gruppechat om mig, og det var jeg blevet rigtig, rigtig sur over,« siger pigen, der fortæller, at hun tog det meget personligt, selvom det ikke var alvorlige skriverier. Det retter hun dog, da anklageren spørger ind til det.

»Det var dødstrusler, og at jeg skulle skride til Syrien, og sådan noget. Jeg kan ikke huske navnene (på dem, der skrev det, red.)«

Pigen var ikke selv en del af chatgruppen, men hun har en veninde, der var.

I en besked til en tidligere klassekammerat på Sydskolen i Fårevejle skrev pigen 29. december kl. 15.13 på det sociale medie ask.fm.

»Nedtællingen er i gang. 10 dage. Det vil blive vidst over hele Danmark, måske andre lande også. Men I vil ikke opleve det, I vil ligge i graven og vente på den endelige straf. De prøver at stoppe os, men de har ikke skaberen med sig.«

Pigen erkender dog, at hun gerne ville forsøge at fremstille en TATP-bombe, så hun kunne fotografere den og på den måde skræmme sine tidligere klassekammerater til at stoppe drilleriet, fortæller hun.

Sedlerne, politiet fandt i forbindelse med ransagningen i hendes hjem, hvorpå de to skolers navne også stod sammen med bombeingredienser, var også tiltænkt et billede, som hun ville sende til de tidligere klassekammerater.

»Det var meningen, jeg skulle sende billedet af sedlen til nogle af eleverne for at skræmme dem, men så glemte jeg det, og fik det ikke gjort. Det var for at få dem til at stoppe med at skrive sådan noget om mig.«

»Samtidig havde jeg virket lidt ekstrem i mine svar på ask (det sociale medie ask.fm, red.), og hvis jeg så også sendte sådan et billede, havde jeg et håb om, at de ville tage det seriøst, og så stoppe,« siger pigen i retten.

Direkte adspurgt om pigen ønskede, at Sydskolen blev udsat for et angreb, svarer hun »nej.«

Sagen fortsætter ved Retten i Holbæk og der ventes at falde dom først i maj.