Nu starter cykelfesten igen – sådan påvirker det trafikken

Flere profilerede cykelstjerner stiller til start i Allerød i dag, når den 31. udgave af PostNord Danmark Rundt skydes i gang. Men det bliver som sædvanlig ikke uden gener for trafikken.

Den danske cykelrytter Mads Pedersen vandt 2. etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt i Sønderborg sidste år. Han stiller ikke til start i år, men det gør til gengæld blandt andre Magnus Cort og Søren Kragh. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Støvet har dårligt nok lagt sig efter Jonas Vingegaards historiske Tour de France-sejr, før sommerens cykelfest fortsætter en uges tid herhjemme i Danmark.

Tirsdag stiller i alt 147 ryttere til start i Allerød, hvorfra de skal ud på den første af i alt fem etaper af dette års PostNord Danmark Rundt.

Rytterne ruller afsted fra Nordsjælland klokken 12.10 og kører sydpå over Frederikssund, før de rammer målbyen Køge omkring klokken 16.30, hvor de skal køre de sidste 10 kilometer af ruten.

Det betyder, at trafikanter på vejene omkring ruten må forvente at blive påvirket af forlænget rejsetid, varsler Vejdirektoratet.

Ruten vil blive spærret af løbende. Det sker typisk 20-25 minutter, før rytterne kommer forbi. Den vil altså være spærret i omkring 40 minutter, skriver Vejdirektoratet.

Se ruten her:

Løbets første etape strækker sig over 222,6 kilometer fra startbyen Allerød til målbyen Køge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump.

Tilskuere opfordres til at benytte kollektiv trafik eller hoppe på cyklen, hvis det er muligt.

I målbyen Køge opfordrer kommunen til, at man helt lader bilen stå og tager busserne. Det er især relevant for Hastrup-området og i Køges bymidte, hvor afspærringen af målområdet betyder, at biler ikke vil kunne komme ind og ud af området i løbet af dagen.

Rytterne forventes at være i mål omkring 17.30 efter at have kørt de afsluttende omgang i Køge.

Stjerner stiller til start

Begiver man sig ud på de danske veje for at overvære løbet, kan man være heldig at spotte flere store navne blandt de 147 ryttere.

Cykelholdet Ineos stiller blandt andet med en imponerende trio i Egan Bernal, Geraint Thomas og Michal Kwiatkowski. Jumbo-Visma har Christophe Laporte med, mens danske profiler som Magnus Cort og Søren Kragh jagter den samlede sejr for henholdsvis EF og DSM.

De fem etaper bliver afviklet fra tirsdag den 16. august til lørdag den 20. august og sender cykelrytterne ud på en 767,3 kilometer lang rute.

Det er kun den første etape, der afvikles på Sjælland. Allerede onsdag fortsætter rytterne sin jagt på etapesejr i en enkeltstart i Assens på Fyn.

Således ser etaperne ud:
1. etape den 16. august: Allerød – Køge, 222,6 kilometer
2. etape den 17. august: Assens – Assens, 12,2 kilometer
3. etape den 18. august: Otterup – Herning, 239,3 kilometer
4. etape den 19. august: Skive – Skive, 167,3 kilometer
5. etape den 20. august: Give – Vejle, 125,9 kilometer

Du kan få et detaljeret overblik over etaperne på løbets hjemmeside her.