Nu skal Ishøj mandsopdækkes: Hold rykker ind og stemmer dørklokker for at få borgerne testet

Ishøj skal i den kommende tid mandsopdækkes af et hold bestående af 80 »testambassadører«, som skal stemme dørklokker i kommunen og opfordre folk til at blive testet.

 
Danmark har indkøbt 10 millioner af de nye lyntests, som kun skal to-tre centimeter ind i næsen. Det fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde om regeringens nye teststrategi. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens utålmodigheden breder sig både i befolkningen og blandt partierne på Christiansborg, og kravet om en snarlig genåbning vokser, hænger særligt én kommune i bremsen. Onsdag stod det klart, at der nu skal gøres en aktiv indsats for at få borgerne testet.

Der er tale om Ishøj, som i månedsvis har ligget i toppen af kommuner, der har den højeste coronasmitte pr. 100.000 indbyggere, og det går simpelthen for langsomt med at få slået smitten ned.

Kommunen har torsdag morgen en incidens på 253,7 og 58 bekræftede smittetilfælde. Det tal har tidligere været markant højere, men tidligere syndere som Herlev, Ballerup, Albertslund og Høje-Taastrup har i den seneste tid haft held med at få slået smitten markant ned.

Et hold af 80 såkaldte testambassadører gik i går på gaden for at stemme dørklokker. Holdet fra Styrelsen for Patientsikkerhed går i orange veste, uddeler informationsmateriale og opfordrer kommunens indbyggere til at få taget en test i uge syv for at nedbringe smitten.

»De går rundt i boligområderne, sætter plakater op og udleverer informationsmateriale til borgerne, banker på ved de enkelte boliger og udleverer materialet,« siger Bente Møller, enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV 2 Lorry.

På trods af den faldende smitte på landsplan har Ishøj siden begyndelsen af februar haft en stærk stigning i smitte på hele 67 procent. Det fik i sidste uge sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) til at bekendtgøre nye tiltag.

»Vi sætter derfor ind med skærpede tiltag i kommunen, så vi handler i tide. Det kræver en fælles indsats fra alle borgere i Ishøj Kommune. Vi opfordrer alle til at blive testet, og skolebørn fra 0. til 4. klasse må desværre overgå til fjernundervisning igen. Jeg har en stor appel til byens borgere om, at alle bakker op om at få knækket kommunens smittekurve nu,« sagde han.

Tiltagene er blandt andet:

  • Etablering af lokal taskforce i Ishøj
  • Test af alle indbyggere i Ishøj i uge syv
  • Hjemsendelse af elever i 0.-4. klasse fra 15. februar til og med 28. februar
  • Styrket kommunikation
  • Øget politimæssig håndhævelse og tilstedeværelse.

Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S), siger i en pressemeddelelse, at holdet fra Styrelsen for Patientsikkerhed kommer for at hjælpe med at få smitten ned i kommunen, og han byder dem varmt velkommen.

»Vi er rigtig glade for den ekstra hjælp og byder medarbejderne fra sundhedsmyndighederne velkommen med åbne arme,« siger han:

»Hvis vi skal komme i mål med, at alle i Ishøj får en test, så skal der en ekstraordinær indsats til. Den er nu kommet.«