Nu skal der sættes en stopper for støjen i København: Flere vagter klar til at tage aktion

Københavns Kommune har fået flere støjvagter til at sætte ind over for larm i byen. Vagterne vil være mere opsøgende med støjkontrollen, lyder det.

ARKIVFOTO. Distortion Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Nu reagerer Københavns Kommune på klagerne over støj. Korpset af støjvagter bliver styrket med større bemanding og længere åbningstider.

Berlingske har igennem længere tid dækket det stigende antal klager over støj i hovedstadens natteliv. Støjen har gjort København decideret »uegnet til beboelse«, har det blandt andet lydt fra beboerforeningen Københavns Beboernetværk.

Teknik- og Miljøforvaltningen forklarede det dengang blandt andet med, at nutidens københavnere finder sig i mindre end tidligere. Men nu sætter de altså ind med flere støjvagter i byens natteliv. Med start torsdag d. 6 april begynder nattelivsvagten også at køre ud torsdag aften/nat ud over fredag og lørdag, og fra juli bliver nattelivsvagten bemandet alle ugens dage, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

»Vi har nogle helt klare regler for restauratører, arrangører og andre, der på forskellig vis er med til at skabe støj i byen, og vores støjvagter er meget effektive og kan tage aktion med det samme, når de kommer ud. Med det ekstra mandskab, vi nu har fået mulighed for at ansætte, kan vi sætte ind flere steder og være endnu mere til stede i byen. Samtidig gør vi ekstra meget ud af på forhånd at tydeliggøre for restauratører og arrangører, hvilke regler de skal overholde, og hvad de selv kan gøre for at begrænse støjen,« siger Rikke Hvelplund, der er centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen, i pressemeddelelsen.

Støjvagten blev oprettet i 2014, og Berlingske har tidligere været med vagterne på arbejde. Der er i foråret ansat tre nye medarbejdere til støjvagterne og de stigende sagsmængder. Til sommer bliver der ansat fire yderligere medarbejdere. Vagterne kan kun gribe ind overfor dem, der har en tilladelse fra kommunen i forvejen. Ellers falder det ind under »gadeuorden«, der er en politiopgave.

En af dem, der har fået nok af støjen i København er 70-årige Helen Majew, som Berlingske tidligere har interviewet.

»Det skaber utryghed, når der hele tiden er små og store arrangementer,« lød bekymringen fra Helen Majew.

Københavns overborgmester Frank Jensen(S) blæste i november til kamp mod støj, pis og opkast i København.

»Det er ved at kamme over,« lød det fra ham.

Teknik- og Miljøforvaltningen, og dermed støjvagterne, kan konkret sætte ind overfor afholdelse af events og arrangementer på kommunens arealer, gadesalg fra faste stader og mobilt gadesalg, udeserveringer og cykeltaxaer.

Hvis du oplever generende støj kan du kontakte støjvagten via 33 66 25 85 i tidsrummet 21-03 torsdag, fredag og lørdag - og fra juli altså hele ugen.