Nu skal 80.000 mennesker løbe Royal Run: Sådan påvirkes trafikken i København og de andre byer

Royal Run afholdes i dag i København samt i flere af landes største byer. Her får du et overblik over, hvordan løbet påvirker trafikken.

Omkring 70.000 danskere løb Royal Run med Kronprinsen i maj 2018. I år er mere end 80.000 tilmeldt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Mere end 80.000 mennesker snører mandag løbeskoene for at deltage i Royal Run, der afholdes i København og på Frederiksberg, i Aarhus, Aalborg og på Bornholm.

Løbet arrangeres i forbindelse med kronprins Frederiks fødselsdag, og både Kronprinsen og kronprinsesse Mary deltager i flere af løbene.

Mange veje vil i dag være afspærret for at give plads til løberne. Derfor får du her et overblik over løberuterne samt deres påvirkning af trafikken.

København og Frederiksberg

I hovedstaden er mere end 45.000 mennesker tilmeldt dette års Royal Run, hvor vejret ser ud til at blive godt. Her er der både en ti kilometer-rute samt ruten One Mile, som især henvender sig til familier.

Ti kilometer-ruten starter ved Nyhavn, fortsætter gennem Indre By og Frederiksberg og slutter ved Amalienborg.

Den korte rute starter og slutter samme sted, men skærer dog de fleste kilometer igennem Indre By af. Her kan du se ruterne samt et kort over start- og målområderne.

One Mile-ruten er lukket for trafik mellem kl. 12-22 og ti kilometer-ruten er lukket for trafik mellem kl. 16.30-22. Frederiksberg Allé er dog lukket allerede fra kl. 15. Start/mål-området er spærret mellem kl. 8-24. Du kan her få yderligere trafikinformationer og se, hvordan en lang række busruter påvirkes.

Der vil være parkeringsforbud i flere gader, og der vil være pres på vejene omkring ruterne. Der vil være mulighed for i begrænset omfang at krydse ruterne i løbet af dagen.

Flere steder på ruterne er der underholdning, væskeposter og fotozoner.

Kronprinsen er ramt af en diskusprolaps og hepper på deltagerne, når de kommer i mål.

Aarhus

I Aarhus er 17.000 mennesker tilmeldt dagens løb. Her er der både en rute på ti kilometer, en rute på fem kilometer samt en One Mile-rute.

Ruterne starter og slutter i Aarhus C. Den længste rute fortsætter gennem Frederiksbjerg. Se ruterne her.

Forskellige dele af byen vil være afspærret mellem kl. 6-18. Bl.a. vil Vestergade, Søndergade, Kanikkegade og Christiansgade være afspærret. Få flere trafikinformationer her.

Kronprinsen går One Mile-ruten.

Aalborg

I Aalborg er 13.000 mennesker tilmeldt Royal Run. Her er ligesom i Aarhus tre forskellige ruter – en på ti kilometer, en på fem kilometer og en One Mile-rute.

Løbet vil påvirke trafikken i Aalborg midtby, da ruterne starter på Nytorv og slutter tæt derpå. Nytorv, Østerågade og Algade er spærret mellem kl. 6-20. Se ruterne her og læs mere om trafikken her.

Kronprinsessen løber One Mile-ruten samt fem kilometer-ruten.

Bornholm

På Bornholm er omkring 1000 mennesker tilmeldt Royal Run. Her løbes ti kilometer, fem kilometer samt One Mile.

Løbet afholdes i Rønne. Se ruterne her.

Hverken Kronprinsen eller Kronprinsessen deltager i løbet på Bornholm.