Nu sætter København ind med hjælpepakker til erhvervslivet

En række hjælpepakker skal bidrage til at holde hånden under det trængte erhvervsliv i København. Det nåede partierne på Københavns Rådhus til enighed om sent i går aftes.

En aftale mellem partierne i Københavns Borgerrepræsentation skal give støtte til de mest udsatte i kommunen. Derudover tages en række tiltag, der skal sikre ordentlige forhold for caféers og restauranters udeservering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det pressede erhvervsliv i København får nu et rygstød af rådhuset.

Partierne bag »Budget 2020« har i den såkaldte overførselssag på rådhuset fordelt 580 millioner kroner til en række kommunale indsatser.

Pengene kommer fra en del af kommunens budget, som ikke blev brugt i 2019 og rummer en pakke, der skal sætte gang i erhvervslivet og give en håndsrækning til især hoteller, restauranter og virksomheder, der lever af turisme og oplevelser.

Derudover skal en pakke afhjælpe ensomhed blandt socialt udsatte, bl.a. ved at give mere tid til personlig kontakt og til aktiviteter og en hjælpepakke til at afhjælpe ensomhed blandt ældre på plejehjem og modtagere af hjemmepleje.

»Vi har lavet nogle hjælpepakker, som dels er rettet mod ældre, ensomme, folk på sociale bosteder, som er nogle af dem, som har skullet tåle mest i forhold til ensomhed og isolation. Der ligger nogle rigtig gode initiativer til at få så meget som muligt ud af de samværdsmuligheder, der er åbnet for at de ældre og de handicappede også kan komme ud. Der er sat penge af til, at de kan få nogle ledsagertimer, hvor de også kan komme ud,« siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

I aftalen sættes der også penge af til at dække en række udgifter, der er opstået, siden budgettet blev indgået. Det er bl.a. på børneområdet, genhusning af borgere fra Mændenes Hjem, der skal sættes i stand, og et transitprogram for udenlandske migranter.

Partierne har også indgået en aftale om en midlertidig lempelse af reglerne for udeservering under coronakrisen. En række parkeringspladser er blevet inddraget på områder, der har en høj belægningsprocent.

»Vi har lyttet til branchen, som har et stort ønske om udeservering. Vi har landet et fint kompromis, hvor vi siger, at vi gerne vil åbne for udeservering, men i en begrænset periode frem til sepember, vil vi kigge på at inddrage parkeringspladser. Det skal være i områder, hvor der ikke er høj belægning på parkeringen, og det skal være med behørig respekt for, at der også bor folk inde i byen,« siger Cecilia Lonning-Skovgaard:

»Vi får også etableret flere håndværkerparkeringspladser, for på den måde at signalere, at vi gerne vil hjælpe trængte erhverv. Det skal ikke være manglen på parkeringspladser, der får en håndværker til at sige nej til en ordre i Indre By,« siger hun.