Nu rammer sneen Danmark - IGEN!

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Bedst som vi troede, at foråret var på vej, melder sneen sin ankomst igen.

Flere øst- og midtjyder vågnede lørdag morgen op til et snedækket landsskab, og i morgen kan resten af landet også se frem til hvidt og vinterligt vejr.

»Søndag bliver det skyet med nedbør, der kan starte som tøsne. Nedbøren starter i Vestjylland, hvorefter det breder sig mod vest i løbet af dagen. Det vil være kraftigst i Vestjylland og mindre kraftigt på Sjælland,« siger vagtchef ved DMI, Dan Nisvall og fortæller, at der kan komme mellem tre og seks centimeter sne, som dog vil smelte væk i løbet af dagen, når temperaturen stiger.

Han advarer om, at nedbøren kan resultere i isglatte veje søndag morgen og formiddag.

»Natten til søndag falder temperaturen til tre til fire graders frost. Kombineret med nedbør kan det give nogle udfordringer i morgentrafikken,« siger Dan Nisvall og råder til, at man kører forsigtigt.

Lørdag byder på klassisk dansk forårsvejr med en god blanding af byger og sol, og sådan ser det også ud, når vi kigger ind i næste uge, fortæller vagtchefen.

»Vejret er meget omskifteligt, og selv om dagen starter med sol og klart vejr, så er det en god idé at have en paraply med i tasken,« fortæller Dan Nisvall.

Heldigvis er der også tegn på, at foråret snart kommer for alvor.

»Henimod næste weekend, er der chance for, at vi kan komme ind i en længerevarende periode med tocifrede temperaturer,« siger Dan Nisvall, der vurderer, at vi snart har fået sne og kulde nok.

»Det her er nok vinterens sidste krampetrækninger,« lyder det var den vagthavende.