Nu politianmelder Det Jødiske Samfund imam efter prædiken

En imam fra en københavnsk moské er meldt til politiet - danske jøder mener, han opfordrer til vold og drab.

-Arkiv- RB PLUS Militær i gaden bliver nybrud for Danmark Dan Uzan begraves i dag fra Mosaisk Vestre Begravelsesplads. Der bliver spærret af af hensyn til familie omkring kapellet, pressen kan stå ved indgangen. Talsmand for det Mosaiske Trossamfund Dan Rosenberg Asmussen (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Det Jødiske Samfund har valgt at politianmelde en imam, da hans prædiken i en moské på Nørrebro i København betragtes som en opfordring til at begå drab på jøder.

Det oplyser Dan Rosenberg Asmussen, som er formand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

»Det citat, vi har set, mener vi, rummer en slet skjult opfordring til vold og drab på jøder. Og det er fast praksis fra vores side, at når vi støder på den slags ting, så overgiver vi det til politiet,« siger han.

Kristeligt Dagblad bringer torsdag en oversættelse af en fredagsprædiken fra imam Mundhir Abdallah i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade på Nørrebro i København den 31. marts i år.

Se klippet her:

Oversættelsen fra arabisk til engelsk er lavet for Det Jødiske Samfund af det uafhængige amerikanske institut Memri.

Det skulle efter sigende fremgå, at imamen citerer en antisemitisk hadith - et islamisk skriftsted - hvor der opfordres til drab på jøder.

»Det materiale, som er tilgængeligt på nettet, har vi nu sendt til politiet og markeret det uddrag, som vi finder problematisk. Vi har ikke selv lavet oversættelsen, så det er et forbehold, vi må tage,« siger Dan Rosenberg Asmussen.

Han er bekymret for, at nogen vil tage opfordringen bogstaveligt.

»Vi frygter, at svage, letpåvirkelige personer kan vælge at tage den her type opfordringer meget bogstaveligt. Og på den baggrund udføre terrorhandlinger.«

»Det er desværre ikke et tænkt eksempel, da vi lige nu har en retssag, der kører mod en mindreårig, som tilsyneladende har lyttet til den slags opfordringer. Det samme gjorde sig gældende for nogle år siden med terrordrabet i København,« siger Dan Rosenberg Asmussen.

/ritzau/