Nu kommer vinterkulden og sneen tilbage

Lørdag vil minusgraderne gøre indtog i Danmark, og DMI kan ikke se enden på kulden.

Snevejr i København omkring Amagertorv onsdag d. 14/01-2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du pakket lufferne på loftet og sendt pelsen til rens efter de sidste måneders plusgrader, så er det måske en god ide at få fat i de ekstra lag polstring igen.

For allerede i weekenden vil temperaturen ryge under frysepunktet og den vender ikke retur til plus igen lige foreløbigt, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Vi går fra efterårsvejr til vintervejr. Vi får frostgrader, søndag vil vi også få hvid nedbør, og det vil vi også gøre i næste uge, så jorden bliver hvid,« siger Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Den første del af kulden, som danskerne kommer til at mærke i weekenden, skyldes ifølge meteorologen, at der ikke længere bliver ført varme ind over landet.

»Når der ikke længere er transport med varme ude fra Nordsøen, så bliver det jo koldere på vores breddegrad,« forklarer han.

Næste uges vintervejr er ifølge meteorologen en »klassisk kulde« fra nord og nordøst, der rammer landet.

Men om der også bliver behov for de lange uldne underbukser, er svært at spå om, for DMI ved endnu ikke, hvor mange minusgrader danskerne skal få varmen i i næste uge. Men koldt bliver det, lover Jørn Thomsen:

»Det afhænger af skydækket og vinden, og det er ikke helt på plads endnu, hvad der sker. Men omslag til vintervejr, det ved vi, vi får, men hvordan det arter sig i detaljen, ved vi ikke endnu.«

Ifølge DMI kan der ikke spås om, hvornår kulden igen vil slippe landet, Men at drømme sig tilbage i overgangsjakken igen allerede efter næste uge, er nok for tidligt.

»Prognoserne melder ingen direkte ende på kulden endnu, så om det varer en uge, 14 dage eller endnu længere, kan jeg ikke sige,« fastslår Jørn Thomsen.