Nu kommer hovedpinepillerne på recept

Fra på mandag er det slut med at gå ned på apoteket og købe et stort glas med smertestillende medicin.

Flere apoteker i København og Aarhus erfarer lige nu en stigende efterspørgsel efter store pakker smertestillende medicin. På mandag skal man have recept på pakkerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra på mandag er det slut med at gå ned på apoteket og købe et stort glas med smertestillende medicin. I stedet skal du forbi din læge og have en recept på de store glas og pakker. Sundhedsstyrelsen har besluttet, at man kun må købe små pakker af svagt smertestillende medicin i håndkøb.

Hvis pakkerne indeholder mere end 10 gram paracetamol, acetylsalicylsyre, phenazon eller 4 gram ibuprofen kan du ikke få dem i håndkøb.

Og det har adskillige opdaget, fortæller flere apotekere.

- Vi har garderet os og købt ekstra ind. Vi oplever, at folk spørger efter de store pakker og køber mange flere end normalt. Derfor har vi også sørget for at være godt forberedt, siger apoteker Jesper Guler fra Steno Apotek i København til BT.

Det samme oplever man på Løve Apoteket i Aarhus.

- Vores fingerspidsfornemmelse siger, at folk er begyndt at hamstre lidt. Men vi har ikke indkøbt mere end normalt, fordi vi på apoteket ikke vil opfordre til, at man køber mere smertestillende end højst nødvendigt, siger apoteker Marianne Schmidt.

Samme toner hører man f.eks. også fra Nørrebro-apotek og Enghave Apotek.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at målet med det nye tiltag er at gøre smertestillende medicin mindre tilgængeligt for bl.a. at mindske forgiftningstilfælde og antallet af selvmordsforsøg.