Nu kan gravide forsikre sig mod fødselskomplikationer og klumpfødder

Som det første forsikringsselskab tilbyder Alm. Brand nu en graviditetsforsikring til gravide og nybagte mødre.

Som det første forsikringsselskab tilbyder Alm. Brand nu en graviditetsforsikring – kaldet ”baby på vej” – til gravide og nybagte mødre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Gravide og nybagte mødre kan nu forsikre sig og evt. få udbetalt erstatning, hvis de kommer til skade under fødslen eller føder et barn med f.eks. klumpfødder eller cystisk fibrose.

Som det første forsikringsselskab tilbyder Alm. Brand nu en graviditetsforsikring – kaldet »baby på vej« – til gravide og nybagte mødre. Forsikringen beskrives som et supplement til offentlige ydelser og dækker bl.a. ved længere indlæggelser og medfødte lidelser hos den nyfødte.

»Forsikringen kan give dig støtte og hjælp til at komme videre, hvis der skulle opstå komplikationer i forbindelse med graviditeten eller fødslen. Som med andre forsikringer håber man ikke, at man nogensinde får brug for den, men den er rar at have, hvis der skulle ske noget,« siger privatdirektør Pia Holm Steffensen.

Forsikringen tilbydes i to varianter. I basisudgaven, med en præmie på 199 kr., kan man f.eks. få udbetalt 20.000 kr. i erstatning ved »tab af livmoder«, hvis tabet skyldes komplikationer i forbindelse med fødslen.

Tilsvarende er der 20.000 kroner i erstatning ved inkontinens efter seks måneder, der skyldes en bristet ringmuskel i forbindelse med fødslen.

I den udvidede udgave, med en præmie på 1.199 kr., kan der udbetales erstatning på op til 50.000 kroner, hvis barnet fødes med f.eks. cystisk fibrose, en operationskrævende medfødt hjertefejl eller mangler dele af deres arme eller ben.

»Vi vil gerne lave et supplement til det offentlige tilbud til gravide og fødende, så der er mulighed for at få hjælp, hvis der skulle ske noget. Det kan f.eks gøre en forskel, at du kan købe dig til ekstra rengøringshjælp derhjemme efter en kompliceret fødsel, så du kan bruge din energi på at koncentrere dig om familien,« siger Pia Holm Steffensen.

Det nye forsikringsprodukt møder også kritik. Ifølge DR mener gynækologer, at det kan være med til at skabe utryghed.

»Man skal passe på ikke at køre på frygten for, at noget går gal,t og på den baggrund prøve at etablere en forretning, for sandsynligheden er ikke særligt stor for, at noget går galt hverken i forbindelse med graviditet eller fødsel,« siger formanden for Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi, Thomas Larsen, til DR.