Nu kan du blive nabo til Dronningen for 1,2 millioner

Villaen skulle oprindeligt huse de kongeliges PET-folk. Nu kan du få del i den.

Dronning Margrethe fotograferet ved Château de Cayx i 2018. Nu kan du blive medindehaver af nabovillaen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Caroline Blumberg/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prins Henriks malerier pryder væggene, og Dronningen har selv valgt gardinerne.

Nu er en helt særlig fransk villa, som tidligere har tilhørt regentparret, nemlig sat til salg. Det skriver TV 2 Fyn.

Der er tale om nabohuset til slottet Château de Cayx, der ligger nær byen Cahors i det sydlige Frankrig, omkring 15 kilometer fra Prinsens barndomshjem. Villaen fik dronning Margrethe og prins Henrik faktisk selv opført i 2008. Den skulle huse de kongeliges PET-folk, når kongefamilien residerede på Château de Cayx.

Villaen er sågar opkaldt efter prins Henriks favoritdrue, Malbec.

Det er planen, at villaen skal sælges i seks andele. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nordfynbo.

I 2013 blev huset, Maison Malbec, solgt til en ven af Prinsgemalen. Den nuværende ejer ønsker i hans ånd, at huset skal forblive på danske hænder, skriver Ekstra Bladet.

Planen er, at de 170 kvadratmeter villa skal sælges i seks andele. Prisen for at få del i herligheden bliver 1,2 millioner kroner.

Købet af Château de Cayx kom i stand under et sommerophold i prins Henriks barndomshjem Le Cayrou i 1974, da Dronningen og prins Henrik hørte, at slottet var sat til salg. Siden har det været kongefamiliens base i Frankrig.

Ifølge ejendomsmægler og indehaver af Nordfynbo i Bogense, Marie Louise Pedersen, er nabovillaen i væsentlig bedre kvalitet, end der normalt bygges i området.

»Men inden det skal overdrages, er der nogle ting, der skal laves. Vi planlægger at få det indrettet i en mere nordisk stil, så det bliver lækkert og indbydende, og så skal der ske lidt med haven også. Men der vil stadig være aftryk af, at Dronningen og prins Henrik har været dernede,« siger hun til Ekstra Bladet.

Villaens hus og have skal friskes op, inden det er klar til overdragelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nordfynbo.

Overfor TV 2 Fyn fremhæver hun en lang udendørs sæson.

»Og så ligger det i et område, som er super autentisk fransk og på ingen måder turistpræget, men samtidig er det et liebhaverområde,« siger hun.

Blandt andet skal prins Henriks kunst og den gæstebog, han har skrevet i, blive. Til gengæld må Dronningens gardiner formentlig lade livet.