Nu kan du bestille din straffeattest på borger.dk

Flere end 9.000 danskere har allerede hentet deres straffeattest på borger.dk. Nu bliver ordningen udvidet.

Foto: JAKOB BOSERUP

Siden nytår har alle danskere med NemID og e-boks haft mulighed at få udleveret deres straffeattest uden at skulle møde på en politistation.

De har nemlig kunnet bestille attesten via nettet på politi.dk, og det tilbud har 9.000 personer allerede benyttet sig af, oplyser Rigspolitiet.

Men nu er det også blevet muligt at bestille sin straffeattest på borger.dk og virk.dk. Proceduren er, man logger ind med NedID og udfylder en ansøgning, hvorefter straffeattesten sendes direkte til borgerens e-boks.

Som udgangspunkt kan man selvfølgelig kun bestille sin egen straffeattest, men hvis man får samtykke kan man også bede om andres. Det kan for eksempel være relevant for arbejdsgivere, der skal ansætte nye medarbejdere.

Hvis man har begået noget ulovligt og dermed har fået pletter på straffeattesten, behandles den som i dag manuelt i Kriminalregisteret, der sender attesten til borgerens e-boks, oplyser Rigspolitiet.

Hvis man mest er til menneskelig kontakt, kan man stadig møde op på politistationen. Først til november 2014 bliver det obligatorisk for borgere at kommunikere digitalt med det offentlige, og derefter forsvinder opgaven med at udstede straffeattester helt fra politikredsene.