Nu har regnen ramt Danmark: Så voldsomt bliver det søndag aften og mandag morgen

Der kan falde mere end 25 millimeter regn på seks timer natten til mandag, oplyser DMI. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Søndag udsendte DMI et varsel om kraftig regn over Danmark, og den store vandmængde er så småt begyndt at ramme landet. Måske kan vi forvente mere vand end først antaget, oplyser DMI.

Der er stor sandsynlighed for, at du i morgen vil vågne op til nogle meget regnvåde veje.

De helt store regnmængder er nemlig så småt begyndt at rulle ind over Danmark, og natten igennem kan vi forvente det, man betegner som 'kraftig regn', hvor der falder 25-35 millimeter regn på seks timer. Flere af bygerne kan også indeholde torden.

»Regnen er har allerede ramt ind over flere dele af Jylland, og jeg vil forvente, at det rammer ved 23-tiden omkring Københavnsområdet. Herefter bliver det ved frem til klokken 3-4 i nat,« fortæller vagthavende ved DMI, Mette Wagner.

Hun fortæller, at efter en generelt regnvåd dag, hvor bygerne er gledet sporadisk ind over landet, holder DMI nu øje med, om vi kan forvente endnu mere regn end først antaget.

»Vi har varslet kraftig regn på Fyn og Sjælland og lavet en risikomelding. Spørgsmålet er, om vi skal have den forhøjet, det kigger vi på løbende,« forklarer Mette Wagner, som dog pointerer, at vi også kan være heldige, at det modsatte sker - og vi altså får mindre regn end først antaget.

Regnen fortsætter mandag

Men selvom den værste regn ser ud til at falde i aften- og nattetimerne, er der ingen grund til at pakke regntøj, gummistøvler og paraply helt væk. Regnen fortsætter sandsynligvis mandag, selvom den sandsynligvis ikke bliver af lige så voldsom karakter.

»I morgen eftermiddag kan der stadig være regnbyger mange steder i hele Danmark, som også kan indeholde torden, og især i Nordjylland i eftermiddagstimerne. Så er spørgsmålet bare, hvor meget regn, der kommer,« siger Mette Wagner.