Nu går Spies-krigen i gang

Der er tale om en af de største retssager i dansk kendis-historie, når Janni Spies og Christian Kjær skal slås om 135 millioner kroner.

Så lykkelige så Janni Spies og Christian Kjær ud under et ferieophold på deres egen private ø, Great st. James, i Caribien. Siden er parret blevet skilt, og nu starter retsopgøret om 135 mio. kr. plus renter, som Janni Spies kræver af sin eks-mand. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ind gennem døren træder sagens hovedpersoner, Janni Spies og hendes eks-mand, kammerherre og advokat Christian Kjær. De tidligere ægtefolk mødes i en bitter strid om 135 mio. kr plus renter.

Et svimlende beløb, som den tidligere Spies-rejsedronning kræver af Christian Kjær.

Siden Janni Spies for to et halvt år siden stævnede sin eks-mand for et stadig ukendt millionbeløb, som kun er vokset stødt siden, har hun bedt retten om at køre sagen for lukkede døre for pressen.

Begge gange har Christian Kjær sagt nej, og det betyder derfor, at det bitre retsopgør bliver foldet ud for fuld offentlighed. Det inkluderer blandt andet intime og overraskende detaljer fra parrets privatforbrug, har Janni Spies afsløret i et interview med BT.

Tilbagebetaling af arveformue

De 135 millioner kroner har, ifølge Janni Spies, intet at gøre med husholdningspenge. Tværtimod er der tale om tilbagebetaling af alle hendes egne millioner, som Christian Kjær forlangte gennem deres 20 år lange ægteskab til en skyhøj husleje, tvivlsomme investeringer og lån. Millioner, som hun arvede fra sin første mand, rejsekongen Simon Spies.

Eks-manden, advokat og hofjægermester Christian Kjær hævder derimod, at Janni Spies blot forsøger at få fingre i hans penge. Han mener desuden ikke, at man efterfølgende kan forlange penge tilbage, som man frivilligt har betalt, mens man var gift.

Den nu 50-årige Jannie Spies og 68-årige Christian Kjær udgjorde tilsammen et af Danmarks mest celebre og absolut rigeste par med en samlet formue på en milliard.

De har to børn på 23 og 15 år sammen.

Retssagen går i gang i formiddag i Østre Landsret.