Nu falder dommen i sag om tredobbelt drab

For snart to et halvt år siden blev tre mænd dræbt, mens de sov. Byretten talte sidste år, men dommen blev anket. Torsdag falder der dom i Østre Landsret.

For snart to et halvt år siden blev tre mænd dræbt, mens de sov. Byretten talte sidste år, men dommen blev anket. Torsdag falder der dom i Østre Landsret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hævn for drabet på en lillebror og et knivoverfald samt andre kontroverser var muligvis de drivende motiver bag, at tre mænd natten til 11. november 2015 blev likvideret, mens de lå og sov i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

Ian Ram Hansen - en fremtrædende bandidosrocker - blev i byretten i fjor idømt fængsel på livstid i sagen. Han ankede, men onsdag slog Østre Landsret fast, at der ikke kan sås tvivl om hans skyld.

»Jeg skal sige, at det er en enstemmig afgørelse. Samtlige dommere og nævninger er enige om resultatet,« sagde retsformand Jan Uffe Rasmussen i forbindelse med afsigelsen af kendelsen om skyldsspørgsmålet.

Enige var de også om, at en 26-årig mand deltog i forberedelserne. I byretten fik han ti års fængsel. I landsretten vil anklagemyndigheden have ham idømt forvaring på grund af hans farlighed.

Først torsdag vil landsretten afsige dom i sagen og dermed slå fast, hvad konsekvensen for de to mænd skal være.

De tre mænd, der blev dræbt, tilhørte ifølge politiet den såkaldte Vanløse-gruppering. Det var medlemmer af den gruppe, som i 2012 dræbte Ramm Hansens lillebror, Jon Patorra.

Angiveligt skulle de træ dræbte også have overfaldet en mand ved navn Umar Asghar, som også har været mistænkt for at stå bag drabene. Asghar tog imidlertid sit eget liv, mens han sad varetægtsfængslet.

Derudover har der været flere andre uoverensstemmelser, der efter alt at dømme ligger bag de drab, som hverken politi eller anklagemyndighed har tøvet med at kalde for likvideringer.

Ian Ramm Hansen var med i lejligheden, da de tre blev skudt. Det kan der ikke rejses nogen rimelig tvivl om, mener landsretten. Og det kan heller ikke med rimelighed betvivles, at en anden mand deltog i planlægningen.

Den mand er i fængslet blevet sindssyg. Muligvis er det en forbigående tilstand, men det vil betyde, at han ikke i første omgang skal i fængsel, men i stedet anbringes på en psykiatrisk afdeling.

Anklagemyndigheden vil have ham idømt forvaring eller som minimum fængsel i 14 år. Forsvareren siger fængsel i højst ti år. Det var, hvad han fik i byretten.

Ian Ramm Hansen bør ifølge anklagemyndigheden straffes med fængsel på livstid. Hans advokat mener dog, at 16 års fængsel må være tilstrækkeligt.

/ritzau/