Nu er ulven svømmet til Fyn - Sådan spotter du den

Først erobrede den Jylland, så stod den til søs og satte kursen mod Fyn. Ulven bliver ved med at sprede sig i Danmark.

Angiveligt bidmærke fra ulv på et rådyr fundet bidt til døde på Fyn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ulvetracking.dk

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet har netop offentliggjort DNA-analyser fra et bidsår på et rådyr fra Fyn. Dyret blev fundet sidste forår, og i bidsåret er der fundet sikre gen­etiske spor af ulv. Altså er rådyret sandsynligvis blevet nedlagt af en ulv.

Det er endnu uklart, om det genetiske materiale stammer fra en hun- eller hanulv. Men uanset hvad, er det i givet fald første gang, der bliver fundet konkrete og sikre beviser på ulv i Danmark uden for Jylland.

Siden den berømte Thy-ulv blev fundet død i Hanstholm Vildtreservat i Nationalpark Thy i 2012, er der fundet yderligere tre sikre spor af ulve i det midtvest­jyske. Alle fire hanner. Analyser af Thy-ulvens kadaver afslørede, at der var tale om et individ, der havde vandret hele 850 kilometer fra sit hjem i den tyske delstat Sachsen til Nordvestjylland og undervejs bl.a. krydset Kielerkanalen.

De jyske ulve kommer alle fra flokke i det østlige Tyskland, hvor ulvebestandene vokser. Men om de har krydset Kielerkanalen til vands eller via en af kanalens otte broer eller to tunneler er uklart. På samme måde er det uklart, hvordan en ulv har fundet vej til Fyn. Men det må være sket via Jylland, og et godt bud er, at den er svømmet.

Ulve bliver beskrevet som sky dyr, der sjældent kommer i direkte kontakt med mennesker. Derfor er der ifølge eksperter endog meget langt mellem meld­inger om ulveangreb på mennesker.

Blive klogere på ulven. Læs mere her: