Nu er naturvidenskab et hit

De unge har fået tudet ørerne fulde om, at de skal vælge fysik, kemi og matematik. Og det har virket.

De seneste år har unge igen og igen hørt kraftige opfordringer til at vælge naturvidenskabelige fag og uddannelser. De har lyttet.

På gymnasierne ses nu virkningen af, at Danfoss-boss Jørgen Mads Clausen og andre igen og igen har sagt, hvor vigtigt det er at uddanne arbejdskraft med fag som fysik, kemi og matematik på eksamensbeviset, skriver JydskeVestkysten.

I enstemmigt kor lyder det fra sydjyske gymnasier, at den megen fokus med konkurrencer og festivaler har virket.

Rektor Erling Petersson, Esbjerg Gymnasium, glædede sig netop i går over, at en af gymnasiets elever er med i den danske finale om at komme til den verdensomspændende fysikolympiade i Iran:

- Disse tiltag med konkurrencer og særlig anerkendelse af de, der virkelig vil noget med det her, er banebrydende for interessen, siger han på gymnasiet, der kårer Månedens Mary opkaldt efter kronprinsessen Mary, hvis far John Donaldson er professor i matematik.

Elevrådsformand Jens Egholm Peder, 3.x, mærker også den større interesse.

- Det har formentlig at gøre med den måde, man har fremlagt det på. Regeringen har presset på, og så fylder de naturvidenskabelige normer meget i vidensamfundet, siger han.

Vigtigt er, mener rektor på Haderslev Katedralskole Lars Kofoed, at de unges valg er styret af lyst.

- Vi får ikke gode naturvidenskabsfolk, hvis det ikke sker via begejstring. Der må ikke være pisk bagved, siger han med en voksende stak af elever, der vælger naturvidenskabsfag på højt niveau.

Kolding Gymnasium har haft så stor tilstrømning af folkeskoleelever til en naturvidenskabsdag, at der ikke blev plads til alle. Elevtallet i fagene er vokset fra 65 til 76.

Kilde: JydskeVestkysten