Nu er fristen udløbet: Så mange har søgt ind på en videregående uddannelse i år

Lidt færre end sidste år har i år søgt ind på en videregående uddannelse.

93.388 har i år søgt ind på en videregående uddannelse. Billedet er fra Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

93.388 har i år søgt ind på en videregående uddannelse.

Der er tale om et mindre fald på en procent i forhold til sidste år, oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet, efter at fristen for at søge ind på kvote 1 udløb mandag klokken 12.

Det er et fald på 1.216 ansøgere i forhold til sidste år, da der var et rekordhøjt antal ansøgere.

»Sidste år var et særligt år, hvor coronasituationen betød, at der var ekstraordinært mange ansøgere. Men selvom der i år er tale om et meget lille fald i antallet af ansøgere, så er det stadig godt, at så mange har lyst til at tage en videregående uddannelse. En af de bedste investeringer, man kan gøre i sit liv, er og bliver uddannelse,« siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Underdirektør i DI, Mette Fjord Sørensen, understreger, at »en uddannelse er den bedste investering, de unge kan foretage i deres fremtidsmuligheder«.

»Vi håber, at de unge har søgt mod uddannelser med gode muligheder for at få arbejde, og hvor de kan gøre en forskel i forhold til den grønne omstilling,« siger hun.

Ansøgerne får svar 28. juli 2021.

Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør 28. juli klokken 00.01 hovedtal fra Den Koordinerede Tilmelding med antal ansøgere, antal optagne samt adgangskvotienter på de forskellige uddannelser på ufm.dk.

I 2020 søgte 94.604 ind på en videregående uddannelse, inden fristens udløb 5. juli kl. 12.

Heraf blev 69.526 tilbudt optag på en uddannelse.