Nu er det slut med græsk og latin på hospitalerne

Flere hospitaler skifter de græske og latinske navne på afdelingerne ud med danske, så det bliver nemmere for patienter og pårørende at finde rundt.

Anæstesiologi, gastroenterologi, hæmatologi. For de fleste danskere giver de latinske navne på hospitalsafdelingerne ikke umiddelbart mening.

Men nu vil flere regioner skifte dem ud med danskklingende navne, så det bliver lettere at finde rundt på sygehusene, skriver dr.dk. På Gentofte Hospital kan man for eksempel besøge Klinik for Ældresygdomme og Klinik for Knogleskørhed, og det er blevet taget meget positivt imod.

»Patienterne synes, at det er en god idé og spørger, hvorfor vi ikke har gjort det for lang tid siden,« siger hospitalsdirektør Eva Zeuthen Bentsen til dr.dk.

I Region Midtjylland gik man i efteråret i gang med at finde inspiration og navneforslag fra borgerne. Det er blevet til over 2.000 forslag, fortæller kommunikationsdirektør Birgitte Tingholm.

»Langt de fleste forslag er brugbare og konstruktive. Vi kigger nu nærmere på dem alle, så vi forhåbentlig er klar til at anbefale hospitalsledelsen og politikerne nogle navne til april,« siger hun.

Der er flere læger, der har strittet i mod at indføre de danske navne. Men Eva Zeuthen Bentsen fra Gentofte Hospital forklarer, at det er vigtigere, at patienterne forstår, hvad navnene betyder.

I Region Nordjylland er man også gået i gang med at ændre navnene.