Nu er det sidste chance for at få en korrekt januarløn

Hvis du vil undgå at få for lidt - eller for meget - udbetalt i din januarløn, så er det bare med at få rettet dine oplysninger hos Skat.

Mange arbejdsgivere kører lønnen i næste uge, og derfor kan du stadig nå at ændre forkerte oplysninger eller fradrag i din forskudsopgørelse under www.tastselv.skat.dk. Free/Colourbox.com Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når januarlønnen tikker ind på din konto sidst på måneden, vil nogle opdage, at der er noget galt. Enten har du betalt for meget eller for lidt i skat.

For at undgå den situation kan du lige nå at rette dine fradrag og oplysninger til, så du ikke begynder året med en forkert skatteindbetaling.

De fleste arbejdsgivere kører nemlig først lønnen i begyndelsen af næste uge, men inden da kan du tjekke og ændre dine oplysninger hos Skat via din forskudsopgørelse.

Ifølge Skat er et af problemerne, at folk ikke har fået betalt deres restskat fra 2016. Er det tilfældet, vil du betale lidt mere i skat, end du plejer.

»Du kan se på din forskudsopgørelse, om du betaler indregnet restskat under afsnittet, "Sådan er forskudsskatten beregnet",« skriver Skat på sin hjemmeside.

Derudover kan der være fradrag, som er ændret, eller som ikke indberettes automatisk fra år til år, som du i så fald mangler, oplyser Skat.

Helt overordnet skal du være opmærksom, hvis din økonomi har ændret sig i forhold til sidste år, siger partner i revisionsselskabet PwC Per Ørtoft Jensen.

»Er du steget i løn ved årsskiftet, er du gået på eller kommet tilbage fra barsel, eller er du gået på pension eller efterløn,« siger Per Ørtoft Jensen om nogle af de situationer, hvor man skal være opmærksom.

Det kan også være, at du er kommet på kontanthjælp og derfor bør rette i din forskudsopgørelse. For som arbejdsløs er du ikke berettiget til beskæftigelsesfradrag, og får du det ikke ændret, så betaler du for lidt i skat, selv om din indtægt er faldet.

Der er også andre faktorer, som spiller ind på din skat, og som du derfor bør få tjekket.

»Noget andet er, hvis du er flyttet og har fået længere på arbejde, så kan dit befordringsfradrag være ændret, eller hvis dit boliglån er ændret, så du har nogle andre renteudgifter,« siger Per Ørtoft Jensen og fortsætter:

»Det kan også være, at du er blevet gift eller skilt, hvilket kan have en indflydelse på skatteberegningen,« siger Per Ørtoft Jensen fra PwC.

/ritzau fokus/