Nu er der bestilt 25 milliarder kroner i feriepenge

1,15 millioner personer har bedt om at få udbetalt indefrosne feriepenge det seneste halvandet døgn.

Hvis alle vælger at få udbetalt deres indefrosne feriepenge, skal der sendes 60 milliarder kroner ud. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Djurhuus
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er bestilt udbetalinger af 25 milliarder kroner af de indefrosne feriepenge. Det viser en opgørelse fra ATP klokken 16 onsdag.

Der blev åbnet for at bestille pengene tirsdag morgen, og indtil videre har 1,15 millioner være inde og bede om at få pengene udbetalt.

Tirsdag var der kø i timevis for at komme ind på hjemmesiden borger.dk, hvor pengene skal bestilles fra, men onsdag eftermiddag er der ikke længere ventetid.

Det er op til 60 milliarder kroner, der kan blive udbetalt, men det er ikke forventningen, at alle udbetaler deres penge. I stedet kan man lade dem stå som en del af sin pensionsopsparing.

Feriepengene blev oprindelig indefrosset, da en ny ferielov blev indført, og de skulle egentlig opbevares, til folk gik på pension.

Der blev låst fem ugers feriepenge, og det er tre af ugerne, som kan udbetales nu.

En lønmodtager med en årlig indkomst på 400.000 kroner kan forvente at få cirka 17.000 kroner ind på kontoen, når der er betalt skat.

Folketinget har besluttet at udbetale penge for at sparke gang i forbruget under coronakrisen. Der går op til syv hverdage, fra man bestiller pengene, til de står på ens bankkonto.

Man vil kunne bestille pengene frem til 1. december. Hvis man ikke har gjort det, vil man først få pengene, når man går på pension.

Der skal forhandles om udbetaling af de to andre uger på et senere tidspunkt. Det tegner sig dog allerede et politisk flertal for at udbetale pengene.

/ritzau/