Nu bliver elgene sluppet fri i den danske natur

Torsdag bliver fem elge lukket ud i Lille Vildmose. Initiativtager er spændt på, om de kan klare sig selv.

ARKIVFOTO: 5 svenske elgkalve ankom i. november 2015 til Lille Vildmose, hvor de blev anbragt i en lille indhegning. Her skulle de vænne sig til den danske natur, inden de bliver sat ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drømmer du om at opleve elge i den fri natur, så er det ikke længere nødvendigt at rejse ud af landet.

Siden november har fem elgkalve gået i et mindre, indhegnet område i Lille Vildmose i det nordøstlige Himmerland, og torsdag bliver hegnet lukket op, så elgene frit kan bevæge sig ud.

I et 21 kvadratkilometer stort naturområde skal de indgå som naturplejere af mosens naturlige økosystem sammen med bestanden af krondyr.

Det oplyser By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Rådmand i forvaltningen Hans Henrik Henriksen er spændt på at se, om elgene kan klare sig selv.

- De er jo ikke ret gamle, og vi betragter dem endnu som små novicer, der skal lære at stå på egne ben.

- Selv om vi endnu ikke ved, hvornår elgene vil tage imod invitationen til at gå ud i området, så glæder det mig, at besøgende nu endelig har muligheden for at opleve elgene i mosen, siger han.

Skulle man være heldig at få øje på en elg, så opfordrer Jacob Skriver, der er driftsleder ved Aage V. Jensen Naturfond, der ejer store dele af Lille Vildmose, til, at man bliver i sin bil.

- Dyrene vil højst sandsynligt blive forskrækkede og løbe væk, hvis man stiger ud af bilen. Elgene skal med tiden kunne føle sig trygge ved, at biler og mennesker opholder sig på vejene. Derfor opfordrer vi alle til at vise hensyn til dyrene, siger han.

/ritzau/