Nu begynder retssagen om drabet på Nedim Yasar

Godt et år efter mordet på Nedim Yasar går retssagen mod to tiltalte i gang mandag. De to sidder tiltalt for drab og brug af skydevåben i det offentlige rum i sagen, der er sat til at vare ti retsmøder. Der forventes at falde dom 2. marts.

Radioværten Nedim Yasar blev skudt på klos hold på Hejrevej i Københavns nordvestkvarter 19. november 2018. Arkivfoto: Anne Bæk. Fold sammen
Læs mere

Mandag formiddag begynder retssagen om drabet, der rystede ikke mindst mange radiolyttere.

Det drejer sig om drabet på Nedim Yasar, der var pædagoguddannet og forhenværende bandemedlem samt radiovært på Radio24syv. Han blev 19. november 2018 skudt flere gange i hovedet på klos hold, da han sad i sin bil efter en bogreception i Københavns nordvestkvarter.

Senere mandag vil to mænd på hhv. 25 og 26 år sidde tiltalt i Retten på Frederiksberg for at have dræbt 31-årige Nedim Yasar.

Nedim Yasar var vært på radioprogrammet »Politiradio« på Radio24syv.

19. november 2018 havde han deltaget i en reception for sin bog »Rødder«, der handlede om hans fortid som bandeleder i banden Los Guerros, en støtteklub til Bandidos.

Ifølge anklageskriftet er de to tiltalt for at have kørt til adressen for bogreceptionen, hvorefter den ene tiltalte gik hen til Hejrevej, hvor Yasar sad i sin bil.

En af de to anklagede er tiltalt for at have skudt med pistol eller revolver, mens den anden sad og ventede i bilen, hvorefter de flygtede fra gerningsstedet i bilen.

Nedim Yasar døde få timer senere af sine kvæstelser.

Ifølge DRs oplysninger har de to tiltalte forbindelse til rockerklubben Satudarah. I december 2018 foretog Københavns Politi en ransagning af en rockerklub i Ganløse, hvor Satudarah holder til.

Imens sad tre mænd sigtet for drabet. To af mændene havde en tatovering med tallet »1923«.

Bevismaterialet beror blandt andet på teledataoplysninger og videoovervågning samt omkring ti vidner, oplyser anklager Jens Povlsen fra Københavns Politi til Ritzau. Der er endnu ikke kendskab til motivet bag drabet.

1923 er en henvisning til 19. og 23. bogstav i alfabetet – S og W, der er kendt for at stå for »Satudarah MC West Area«. Dommeren i grundlovsforhøret fandt dengang ikke tilstrækkelig begrundet mistanke, og sigtelserne blev droppet.

Der er foreløbigt afsat ti retsmøder til sagen, som føres som en nævningesag. Mandag er der afhøring af de tiltalte, og en række vidner ventes at afgive forklaring tirsdag.

Ved mandagens retsmøde vil journalist Marie Louise Toksvig være til stede. Hun er forfatter til Nedim Yasars bog, var medvært på »Politiradio« og en nær ven af Yasar. Til B.T. sagde hun i går:

»Hidtil har jeg jo været hyperhellig på pressebænken, men det bliver sat på en prøve her. For under alt det her ligger spørgsmålet, om jeg bærer en eller anden form for ansvar.«

Retten på Frederiksberg forventer, at der falder dom i sagen 2. marts.