Novo Nordisk samler forskning og afskediger forskere

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk vil nu samle sin forskning om terapeutiske proteiner. Beslutningen rammer 180 ansatte og koster stillinger i virksomheden.

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk vil fremover koncentrere sin forskning omkring terapeutiske proteiner, der kan føre til lægemidler. Det betyder, at man indstiller forskning inden for små molekyler til tabletbehandling af diabetes.

Beslutningen kommer til at berøre 180 medarbejdere direkte. Novo Nordisk vurderer, at cirka halvdelen kan tilbydes stillinger andre steder i koncernen. Virksomheden har indledt forhandling med de faglige foreninger om fratrædelsesordninger, som især ventes at vedrøre forskere med speciale inden for små molekyler.

- Vores kernekompetencer ligger inden for de terapeutiske proteiner, og det er inden for dette område, vi kan gøre den største forskel. Derfor er det et logisk skridt at koncentrere alle vores forsknings- og udviklingsaktiviteter om dette område, siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk.

/ritzau/