Norwegian har gode nyheder til danskere, der frygter aflysninger

I går blev Norwegian nødt til at aflyse flere afgange på grund af personale- og pilotmangel. Men i dag ser problemet ud til at være løst, oplyser luftfartsselskabet.

Norwegian blev mandag nødt til at aflyse flere afgange, men tirsdag er problemet forhåbentligt løst, fortæller Daniel Kirchhoff, Norwegians informationschef. Mandag kaldte selskabets flychef, Thomas Hesthammer, det ellers for »et grundlæggende problem«  at få nok piloter. Foto: Rune Feldt Rasmussen/Scanpix 2015 Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt Rasmussen

De fleste, der skal flyve med Norwegian den kommende tid, nåede nok at få sved på panden i går, da flyselskabet blev nødt til at masseaflyse på grund af personale- og pilotmangel. Nu ser det dog ud til, at luftfartsselskabet har løst krisen.

»I dag er status, at vores fly skulle afgå efter planen på nuværende tidspunkt. Vi havde lige en enkelt morgenafgang fra Aalborg til København, vi blev nødt til at aflyse, fordi flyet ikke var positioneret rigtigt,« fortæller Daniel Kirchhoff, Norwegians informationschef.

Foruden afgangen fra Aalborg til København, der skulle være fløjet klokken 7, har Norwegian aflyst en flyvning fra København til Amsterdam. Alligevel tror Daniel Kirchhoff ikke, at aflysninger bliver et generelt problem for Norwegian i dag, tirsdag.

Mandag var flyselskabet ellers nødt til at aflyse i stor stil, fordi der var for få piloter og for lidt kabinepersonale. Over for norsk TV2 forklarede Norwegians flyvechef Thomas Hesthammer, at det er et grundlæggende problem i Norwegians-system, at der er for få piloter.

»Vi arbejder på kort sigt på at leje bemandede fly fra andre operatører, for at kunne betjene de ruter, vi ikke selv kan dække. Men det er højsæson og markedet er hårdt,« forklarede Thomas Hesthammer.

Hvordan det konkret er lykkedes Norwegian at løse personale- og pilotkrisen ved informationschef Daniel Kirchhoff ikke, men han understreger, at selskabet har gjort hvad de kunne, for at det ikke skulle ramme passagererne.

»I en sådan situation forsøger man altid at finde ud af om der er nogle ekstra piloter, der kan komme ind - om der er nogle ting, man kan skrue på, eller hvad vi kan gøre for, at vores afgange går til tiden,« fortæller informationschefen. Han vil ikke love, at Norwegian ikke bliver ramt af flere aflysninger henover sommeren, men fortæller at man vil gøre alt i sin magt for at undgå det.

Du kan se, om der kommer flere aflysninger i løbet af dagen her: