Northside jubler over festival uden sedler og mønter

- Det er gået helt igennem fremragende, siger glad talsmand fra Northside om årets festival i Aarhus.

Beach House spillede lørdag aften på Northside Festival. Søndag aften spiller blandt andre Beck og Ukendt Kunstner ´. Scanpix/Helle Arensbak
Læs mere
Fold sammen

København/Aarhus. Mens kunstnere som Beck og Ukendt Kunstner fortsat ventede på at indtage scenen i Aarhus, jublede Northside Festivals talsmand, John Fogde, allerede søndag eftermiddag over en vellykket festival.

- Det er gået helt igennem fremragende. Vi har haft tre fantastiske dage med fantastisk vejr. Lige fra vi åbnede dørene, har vi oplevet en stort set problemfri og smertefri festival, lyder det fra talsmand John Fogde på festivalens sidste dag.

Som noget nyt havde Northside i år meldt ud, at det ikke ville være muligt at betale med kontanter i løbet af den tre dage lange festival i Aarhus.

Og det forsøg har vist sig at være en succes, siger John Fogde.

- Vi havde dårlige erfaringer med det fra 2014, men i år var vi trygge ved at lancere kortbetaling. Og det har været en endnu større succes, end vi havde turde håbe på.

Festivalen bliver dermed den første i Danmark, der er fuldstændig kontantfri.

Den aarhusianske festival har - i modsætning til eksempelvis Roskilde Festival og Tinderbox - ikke meldt udsolgt i år.

- Men overordnet set er vi rigtig godt tilfredse med fremmødet, siger John Fogde.

Han vurderer, at omkring 30.000 mennesker har besøgt festivalen.

Blandt de store navne, der har besøgt årets Northside Festival er Iggy Pop, Sigur Rós, Deftones og danske Lukas Graham, der spillede fredag aften.

- Lukas Graham kunne samle rigtig mange mennesker, og gæsterne var rigtig glade for den koncert. Det var en stor oplevelse for dem, der var der, siger John Fogde.

- Og anmelderne var rigtig glade for Sigur Rós, der har fået seks stjerner flere steder.

I løbet af søndag spiller blandt andre Phlake, Scarlet Pleasure, Duran Duran, Beck og Ukendt Kunstner.

/ritzau/