Norsk regn giver lavere energipriser

Danskerne kan se frem til lavere priser på strøm, fordi der er faldet store mængder regn i Norge, hvor vandkraftværkerne har bassiner fyldt til randen.

Det har de seneste par uger stået ned i stænger. Ikke bare over Danmark og de hårdt prøvede danske campister. Også vores skandinaviske naboer har haft en usædvanlig våd juni. Men intet er så skidt at det ikke er godt for noget. Energiprisen er således raslet ned i Norge, da de store vandkraftværker har deres bassiner fyldt til kanten.

Og det kommer også de danske forbrugere til gode. Blandt andet fortæller Dong Energy, at man køber alt hvad man kan komme til af billig energi i Norge, og selvom der er begrænsninger på hvor meget el, der kan transporteres ned til Danmark, har det alligevel en effekt på priserne.

- Det har da bestemt betydning for de danske brugere, da det er sådan det frie marked fungerer. Men lige præcis hvor meget billigere, det bliver i kroner og ører er svært at sige, fortæller markedsdirektør i Dong Energys Erhvervsafdeling Allan Schefte til RB-Børsen./ritzau/