Norsk politi advarer om fyrværkerikaos: Heste, bus og biler beskudt

Mandag aften var der problemer med fyrværkeri flere steder i Oslo og resten af Norge. Både mennesker, køretøjer og dyr blev beskudt. I flere tilfælde beskriver politiet gerningsmændene som »unge«.

Også i Danmark har der været flere episoder, hvor fyrværkeri er blevet brugt på farlig og ulovlig vis. Billedet her stammer fra uroligheder på Nørrebro natten til fredag den 27. december 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix

Det er ikke kun i Danmark, at ulovlig og farlig brug af fyrværkeri har skabt overskrifter i dagene op til nytår.

I Oslos forstæder måtte politiet således rykke ud flere gange fordi unge mennesker havde skudt fyrværkeri af. I ét tilfælde var der blevet affyret fyrværkeri mod en stald, hvor der var heste og mennesker, og i et andet blev der skudt fyrværkeri af inde på en togstation.

Politiet i Oslo skriver på Twitter, at fyrværkeriet på togstationen udløste en brandalarm, men ingen ild. I et andet tweet skriver de, at der er blevet affyret fyrværkeri inde i en bus i kvarteret Holmlia. En er anholdt i forbindelse med den sag, skriver politiet, mens to andre undslap.

I de to andre episoder blev biler og mennesker beskudt med fyrværkeri fra henholdsvis en bro og ved et storcenter. Det skriver det norske public service-medie NRK.

»Vi har modtaget meldinger fra hele byen om, at unge affyrer fyrværkeri mod mennesker, som befinder sig i nærheden,« skrev Oslo Politi på Twitter mandag aften.

Mennesker, dyr og køretøjer

I Norge er det som hovedregel kun tilladt at affyre fyrværkeri nytårsaften mellem klokken 18 og 2 om natten, skriver NRK.

»I år har vi set mange tilfælde hvor, det (fyrværkeri, red.) bliver skudt mod mennesker, dyr og køretøjer. Af en lillenytårsaften at være har der været meget. Vi har måske haft lige så mange meldinger i aften, som vi har haft på samme tidspunkt nytårsaften,« sagde operationsleder Tor Jøkling fra Oslo Politi til det norske nyhedsbureau NTB mandag aften ifølge NRK.

Foruden episoderne i Oslo er en person blevet anholdt efter at have affyret fyrværkeri mod politiet i Årnes en times kørsel uden for Oslo. I Kristiansand længere mod syd i Norge modtog politiet mandag en melding om, at der var blevet kastet fyrværkeri mod en restaurant.