Norsk Gaza-læge i voldsomt angreb på Krasnik og DR: Minder om Fox News

Martin Krasnik endte i en ophedet diskussion med den norske læge Mads Gilbert under et interview på DR2s Deadline i lørdags.

DR2-værten Martin Krasniks interview med den norske læge Mads Gilbert om konflikten mellem Israel og Gaza på Deadline i lørdags endte i en ophedet diskussion. Mads Gilbert siger nu, at DR er 'enøjet og mangler journalistisk integritet'. Fold sammen
Læs mere

Gilbert blev tydeligvis irriteret på Krasnik, som igen og igen afbrød ham under interviewet om, hvorvidt Israel beskyder kvinder og børn eller om Hamas bruger dem som menneskelige skjold under Gaza-konflikten.

Stemningen blev ikke bedre af, at Krasnik under interviewet anklagede Gilbert for dobbeltmoral, fordi han, fordi han tager afstand fra angreb mod civile, men ikke vil kalde Hamas for en terrororganisation.

I den norske avis Dagbladet tager Mads Gilbert nu bladet fra munden og fortæller, hvordan han oplevede interviewet med Krasnik.

- Han støtter Israel, og dem som gør det forsøger at få fokus drejet væk fra det, som er fakta. Krasnik gør det med sine beskidte metoder, siger Mads Gilbert til Dagbladet.

Den norske læge understreger, at han ikke har noget imod at få kritiske spørgsmål, men han føler, at DR helt bevidst har undladt at forberede ham på Krasniks aggressive stil.

- Det er klart, at min opgave er at håndtere alle typer medier. Også presse som er pro-israelsk og aggressiv. Det mindede mere om Fox News end en statslig tv-kanal, siger Mads Gilbert.

Den amerikanske tv-kanal Fox News er berygtet for at være højreorienteret, pro-israelsk og ikke altid lige objektiv. Samme prædikat kan man ifølge Gilbert sætte på Krasnik og DR:

- Der findes medier, som er så enøjede, at de mister deres journalistiske integritet og troværdighed. Værten (Krasnik, red.) viser også et videoindslag under interviewet, som han bruger som bevis på, at Hamas bruger palæstinensere som menneskeskjold. Jeg har ikke en chance for at tjekke autenticiteten på det klip, siger Mads Gilbert.

Han har nu sendt et skriftligt krav om kildebeskrivelse af det videoindslag til DR.

TV: Se Krasniks interview med den norske Gaza-læge her:

Er du på mobilsitet, da klik her for at se klippet fra Deadline.