Normalt brænder der en bil i døgnet. I nat gik op mod 30 biler op i røg

Gaderne stod i nat i flammer mange steder i Købehavn. Til ikke mindst mange bilejeres store fortrydelse.

Tagensvej i København mandag morgen.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hovedstadens Beredskab måtte søndag eftermiddag og nat rykke ud til endog mange bilbrande i forbindelse med urolighederne i Københavns gader.

Ifølge indsatsleder Tim Ole Simonsen rykker Hovedstadens Beredskab typisk ud til en bilbrand i døgnet. Men han vurderer, at tallet sagtens kan vokse til 30, når det det seneste døgns bilbrande er gjort endeligt op.

Ikke mindst en ildspåsættelse i et carportanlæg på Stolemagerstien på Amager med flere biler har bidraget til det høje tal, lyder det fra Hovedstadens Beredskab.

Beredskabet – eller brandvæsenet – har netop mandag formiddag offentliggjort sin døgnrapport, hvor det er muligt at se, hvor det seneste døgns ildspåsættelser har fundet sted. Om de så har været i skraldespande, biler eller containere.

»Kraftig brand i dele af carportanlæg med flere biler,« hedder det i døgnrapporten om branden på Stolemagerstien nær Urbanplanen.

På Twitter skriver beredskabet, at det »har haft et usædvanligt travlt vagtdøgn som følge af urolighederne i København. Lidt over 90 brandudrykninger, hvoraf cirka 70 relaterer sig til urolighederne, og cirka 1.000 112-opkald«.

Tim Ole Simonsen fortæller, at de fleste påsatte brande har været i Nordvest og på Nørrebro omkring Blågårds Plads og Rantzaus Gade. Det, han omtaler som »den gamle sorte firkant«.

»Der har også været episoder på Amager og ved Christiania,« tilføjer han.

Han understreger, at brandmændene ikke har haft sikkerhedsmæssige problemer med at løse deres opgaver i løbet af gårsdagen og natten.

Slukningerne er sket i »et utroligt tæt samarbejde« med Københavns Politi, oplyser han.