Nordsjællands Politi undersøger utryghedsskabende hændelser i Allerød

En række episoder i Allerød, hvor fremmede personer har antastet børn, får nu politiet til at øge bemandingen i området.

Nordsjællands Politi undersøger en række hændelser, efter at børn i Allerød er blevet antastet af fremmede mænd. Har man kendskab til sagerne, kan man kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordsjællands Politi oplyste tirsdag, at man er i færd med at undersøge flere episoder, efter at politiet har modtaget en række anmeldelser om børn, der bliver antastet af fremmede mænd.

»Vi tager alle anmeldelserne meget alvorligt, og vi gør vores bedste for at finde frem til den eller de personer, der måtte være årsag til utrygheden. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt for os at fastslå mændenes intentioner, men naturligvis skaber sådanne hændelser bekymring. Vi opfordrer derfor også den eller de nævnte mænd til at kontakte politiet for at få talt hændelsesforløbet igennem,« siger vicepolitiinspektør Brian Grayston fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen baserer sig på tre anmeldelser. Mandag eftermiddag modtog Nordsjællands Politi en anmeldelse på vegne af en otteårig pige, som var blevet tilbudt 100 kroner af en fremmed mand, såfremt hun fulgte med ham.

Onsdag i sidste uge modtog Nordsjællands Politi en anmeldelse, efter at en fremmed mand var sprunget ud foran en tiårig dreng, der kom cyklende ad Kvædevej i Allerød.

En lignende episode har politiet fået en anmeldelse om natten til søndag, hvor en 15-årig pige cyklede ad Ejners Sti. Her skulle en fremmed mand ifølge anmeldelsen være sprunget frem og have grebet fat i hende, inden manden løb bort fra stedet.

Nordsjællands Politi undersøger episoderne og ser blandt andet på videoovervågning og eventuelle tekniske spor fra blandt andre den 15-åriges trøje.

Episoderne har fået Nordsjællands Politi til at øge bemandingen i lokalområdet i Allerød.

»Vi har øget vores fysiske tilstedeværelse i Allerød, og vi vil blandt andet være til stede med den mobile politistation i byen de kommende dage. Alle er mere end velkomne til at rette henvendelse til os, hvis de har behov for at tale med politiet eller ligger inde med viden, der kan hjælpe os med at få belyst hændelserne,« siger Brian Grayston i pressemeddelelsen.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.