Nordsjællands Politi efterforsker uhyggelig video: Dansk musiker blev truet med kniv og økse

De seneste dage har en video floreret på de sociale medier, som viser en dansk rapmusiker blive truet med kniv og økse. Nordsjællands Politi efterforsker nu sagen og undersøger, om den har forbindelse til bandemiljøet. Kriminolog og bandeekspert Poul Kellberg vurderer, at videoen kan have til hensigt at ydmyge rapmusikeren.

Nordsjællands Politi efterforsker nu en video, hvor en ung rapmusiker bliver udsat for trusler og grov vold. Episoden har muligvis forbindelse til den forbudte bande Loyal to Familia. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix (arkiv)

De seneste dage er en voldsom video blevet delt på de sociale medier, hvor en dansk rapmusiker tilsyneladende udsættes for grov vold, trusler og frihedsberøvelse.

Videoens autenticitet og indhold efterforskes nu af Nordsjællands Politi, som er gået ind i sagen efter at have modtaget anmeldelser fra flere borgere, der har set den pågældende video på nettet.

»Vi er nu ved at undersøge de nærmere omstændigheder omkring forholdet, herunder hvor og hvornår hændelsen har fundet sted. Vi har i den forbindelse været i kontakt med personen på videoen, og der er ikke tale om et forhold, som har fundet sted inden for de seneste dage,« skriver leder af Efterforskningslinjen i Nordsjællands Politi, politiinspektør Morten Kaare Pedersen, i en e-mail til Berlingske.

Morten Kaare Pedersen oplyser, at politiet ligeledes er i færd med at undersøge, om hændelsen kan have forbindelse til bandemiljøet.

»Det er endnu uafklaret, om hændelsen har en direkte forbindelse til bandemiljøet, men det vil indgå i vores videre efterforskning af sagen,« lyder det.

Berlingske har ikke selv set videoen, da den på grund af det voldsomme indhold er blevet fjernet fra de sociale medier.

Både B.T. og Ekstra Bladet har set videoen. Begge medier beskriver, at dele af videoen kan give anledning til at tro, at episoden har forbindelse til den forbudte bande Loyal to Familia, da bandens logo indgår i videoen.

Truet med kniv og økse

Ifølge Ekstra Bladet og B.T. spørger gerningsmændene om offerets navn på videoen, hvorefter han svarer, hvad han hedder, og hvor han kommer fra. Det er blandt andet på den baggrund, at hans identitet er kendt af offentligheden. Dertil bekræfter han selv på sin Instagram-profil, at han figurerer på videoen.

Det er tilsyneladende den danske rapmusiker Carmon, hvis borgerlige navn er Julian Carmona Laursen, der bliver udsat for grov vold på videoen. Julian Carmona Laursen er opvokset i Nivå og er kendt for sin musik, der blandt andet beskriver hans forhold til kriminalitet og livet på gaden. Det fremgår i flere medier, at han tidligere er dømt for kriminalitet.

Af hensyn til den igangværende efterforskning ønsker Nordsjællands Politi ikke at oplyse, hvorvidt Julian Carmona Laursens kriminelle fortid har forbindelse til hændelserne på videoen.

Ekstra Bladet og B.T. beskriver videoens indhold med, at man ser Julian Carmona Laursen sidde bagbundet på en stol med afklædt overkrop. Her får han en kniv ført hen over sin mave, hvorefter en person iført sort tøj og mørke handsker fører et blåt klæde over Julian Carmona Laursens hoved, så han ikke kan se. Efterfølgende føres kniven mod hans hals.

»Det her sker, når man snakker med personer. Når man ikke kan få fat i de små sorte kakerlakker, der gemmer sig i kælderen, så må man tage fat i dem, man nu kan få fat i,« lyder det samtidig fra en stemme på videoen, hvorefter Julian Carmona Laursen bliver slået med knytnæve i ansigtet.

Videoen afbrydes kortvarigt med brudstykker af Julian Carmona Laursens musikvideoer og vender afslutningsvis tilbage til et billede af den fortsat bagbundne rapper. Her får han en økse holdt mod halsen. Til sidst i videoen bliver der vist et logo fra banden Loyal to Familia.

Ydmygende videoer

Poul Kellberg, kriminolog og direktør i organisationen Comeback, der laver exitprogrammer for unge i bandemiljøerne, pointerer, at det ikke er et nyt fænomen i bandemiljøerne, at man deler den type videoer.

Han hæfter sig dog ved, at videoerne oftest ikke florerer blandt den brede offentlighed.

»Det handler typisk om at sende et signal til de personer, der figurerer i bandemiljøet. Det er ikke noget, som almindelige mennesker normalt får kendskab til og ser via deres sociale medier,« siger Poul Kellberg til Berlingske.

Samtidig vurderer Poul Kellberg, at det »bestemt ikke« er ved et tilfælde, at videoen er blevet delt så bredt via de sociale medier, og at det formentligt også har været meningen, at massemedierne skulle skrive om den. Han understreger, at logikken bag handler om at sende et signal:

»De afstraffelsesmetoder, man bruger i bandemiljøerne, er mere rabiate end dem, man ser andre steder. Det er et ureguleret system, hvor det i høj grad handler om ære og magt. Når de udøver vold på et menneske, filmer det for derefter at dele det på de sociale medier, så er det for at sende et signal,« siger Poul Kellberg.

»Signalet er primært at ydmyge vedkommende, der figurerer på videoen, men det er også for at sende et signal om, at man generelt set ikke skal pisse på banderne,« tilføjer han.

Ikke en kidnapning

Julian Carmona Laursen har kommenteret sagen på sin Instagram-profil i kølvandet på videoens opmærksomhed på de sociale medier.

»Det, I ser i den video, er ikke en kidnapning, men et baghold – og baghold kan kun laves, hvis der er tillid iblandt folk,« skrev rapperen tirsdag i en story på Instagram.

Afslutningsvis i opslaget understreger Julian Carmona Laursen, at han ikke ønsker at kommentere sagen yderligere:

»Føler ikke, jeg har grund til at forklare mig mere end det her, for det, I ser i videoen, er, hvad der sker. Ik mer eller mindre,« lyder det.

Berlingske har rettet henvendelse til Julian Carmona Laursen for at få en uddybende kommentar, men han er ikke har vendt tilbage på henvendelsen.