Nordsjælland dominerer: Her er landets mest sunde og usunde kommuner

En digital platform har rangordnet landets kommuner efter, hvor sunde borgerne er ud fra en række parametre, som folkene bag platformen har defineret. Geografisk er der ikke langt mellem top og bund.

Fysisk aktivitet er et ud af de ti parametre, som folkene bag en sundhedsapp har ranglistet landets kommuner efter. Antal fitnesscentre pr. indbygger i kommunen er et andet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stor forskel på borgernes sundhed i landets 98 kommuner.

Det vurderer en digital platform, som tegner et billede af, hvor i landet der leves sundt – og hvor der leves knap så sundt.

Det er vægttabsappen Arono, der står bag den digitale platform. Her er alle landets kommuner blevet tildelt point mellem et og ti. Klarer en kommune sig godt med hensyn til sundhed, får den en høj score.

Arono har rangordnet landets kommuner ud fra ti parametre. Blandt andet tæller antallet af fitnesscentre, grønne arealer, svært overvægtige og mentalt helbred med i vurderingen.

Landets mest sunde kommune ligger ifølge Arono mindre end 40 kilometer fra bundskraberen. På førstepladsen på listen over landets sundeste kommuner ligger Hørsholm.

Kommunen udmærker sig ifølge Arono ved at have et lavt antal fastfoodrestauranter pr. indbygger, få borgere, der ryger til daglig, et godt mentalt helbred samt få svært overvægtige.

Lige i hælene følger to andre nordsjællandske naboer, Gentofte og Furesø.

I den modsatte ende af listen er det Albertslund og Fredericia Kommuner, som konkurrerer om den lidet flatterende titel som landets mest usunde kommune.

Bundskraberen er Brøndby Kommune, som scorer lavt på otte ud af Aronos ti parametre. Især mængden af fysisk aktivitet, stressniveau og grønt areal pr. indbygger er i bund i Brøndby.

Find din egen kommune på Aronos liste her.