Nordsjællænderne bliver de helt store vindere i De Konservatives drøm om topskatteloft

De Konservatives ambitioner for topskatten kommer mest Nordsjælland til gode i kroner og ører, viser en ny opgørelse.

Skulle udspillet blive til virkelighed, er det Gentofte, der tager guldet. Kommunen står her til en årlig skattelettelse på 6.620 kroner. Herefter kommer Hørsholm med en lempelse på 5.770 kroner, og Rudersdal med 4.950 kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen (Arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal være højt til loftet, mener Det Konservative Folkeparti i dets plan for skattelettelser.

Topskatteloftets gesimshøjde skal hæves fra 552.500 kroner til 602.500 kroner, foreslår partiet i dets finanslovsudspil for 2022, og skulle det blive til virkelighed, står samtlige landsdele til flere tusinde kroner i lettelser.

Men ingen i så høj grad som Nordsjælland.

Det fremgår af en oversigt, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har foretaget.

I et interaktivt kort, som AE har lavet, og som kan ses nedenfor, er landets kommuner inddelt i blå nuancer, hvor de mørkeblå kommuner tegner sig for de største skattelettelser som følge af De Konservatives forslag.

Skulle udspillet blive til virkelighed, er det Gentofte, der tager guldet. Kommunen står her til en årlig skattelettelse på 6.620 kroner. Herefter kommer Hørsholm med en lempelse på 5.770 kroner, og Rudersdal med 4.950 kroner.

Partiets drøm om topskattelettelser er ikke en del af den finanslov, der er vedtaget for 2022, men udstikker retningen for, hvor Danmark skal bevæge sig hen, og det kan kun gå for langsomt, må man forstå:

»Topskatten er skabt af misundelse og marineret i jalousi. Det er en skat på kompetencer, og den dræber vækst,« lader partiformand Søren Pape Poulsen (K) sig citere for på partiets hjemmeside.

Ifølge AE vil den rigeste procent af danskerne med De Konservatives tiltag blive forgyldt med 33.000 kroner om året, mens de fattigste ti procent danskerne må »nøjes« med 550 kroner.