Nordkysten kan miste alle blå flag

Hele den nordsjællandske kyststrækning mellem Hundested og Helsingør risikerer helt at miste muligheden for at kunne hejse Det blå Flag i sommeren 2010.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Senest har Gribskov Kommune måttet sige farvel til muligheden for at hejse flaget ved Tisvildeleje Strand. Kommunen har i forvejen afskrevet strandene i Rågeleje og Dronningmølle. Muligheden for at kunne søge om Det blå Flag for 2010 forsvinder, når en femtedel af sommerens vandanalyser indeholder for mange coli-bakterier. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dette punkt nåede Helsingør Kommune tidligere på året for Hornbæk og Espergærde. I Halsnæs har det ramt strandene ved Liseleje og Kikhavn.I Dronningmølle, Rågeleje og Tisvildeleje har der været forurenet badevand i mindst fem af de 13 prøver, som Gribskov Kommune har taget indtil nu.

Da der i alt skal tages 20 prøver på en sommer, så kan kommunen allerede nu sige, at den har overskredet grænsen.

Miljøplanlægger Kristine Vik Kleffel frygter, at det samme kan ske med kommunens seks andre strande, der har fået tildelt Det blå Flag, fordi der foreløbig er mindst tre prøver, som har afsløret for mange coli-bakterier.Kommunen har fået foretaget flere analyser af bakterierne og kan nu konstatere, at det er bakterier, der typisk findes i menneskers afføring.