Nordkorea: CIA sendte dobbeltagenten »Kim« for at dræbe Kim Jong-un - men mislykkedes

Amerikanske og sydkoreanske agenter har i flere år planlagt at dræbe den nordkoreanske leder, Kim Jong-Un, fortæller nordkoreansk stats-TV.

Ifølge Nord Korea har amerikanske og sydkoreanske agenter haft planer om at dræbe den nordkoreanske leder. Fold sammen
Læs mere
Foto: KCNA KCNA

USA og Sydkorea har forsøgt at dræbe nordkoreanske præsident, Kim Jong-Un, rapporterer det nordkoreanske medie KN News.

KN News referer i sin artikel til en udsendelse på den statslige nordkoreanske TV-station, KCNA, der har læst en meddelelse op fra det nordkoreanske forsvarsministerium.

CIA og den sydkoreanske efterretningstjeneste, NIS, har ifølge KN News forsøgt at infiltrere det nordkoreanske forsvarsministerium og ramme præsidenten med et biokemisk angreb. Angrebet var planlagt til den 15. april men blev forpurret, lyder det.

»Den kriminelle gruppe blev opdaget, som infiltrerede DPRK (Nordkorea, red.) efter omhyggelige forberedelser,« lød det på KCNA.

Den formodede gerningsmand, der under udsendelsen gik under navnet »Kim«, skulle ifølge TV-stationen have arbejdet som skovhugger i Rusland.

CIA og NIS' har arbejdet på at omvende »Kim« siden 2014 til at slå sin leder ihjel. Målet var at ramme Kim Jong-un under en fest for solen ved Kumsusan Paladset i Pyongyang under en planlagt militærparade den 15. april 2017.

Våbnet skulle være radioaktivt materiale, som NIS havde lært ham at bruge. Han skulle angiveligt have modtaget 20.000 dollar for sin indsats samt en GPS, der skulle hjælpe ham med angrebet.

Ifølge KN News gav KCNA ingen informationer om, hvordan plottet blev afsløret, men understregede, at gengældelse mod CIA og NIS vil blive påbegyndt med det samme.